eur:
391.12
usd:
366.22
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Unsplash.com

Kiderült, ezek a márkák „pörgetik” a használtautó-importot

Júniusban 9422 import használt személyautó került forgalomba Magyarországon, ami az előző hónaphoz képest 2 százalékos növekedést jelent, ugyanakkor a tavaly júniusi mennyiségtől 12 százalékkal marad el – közölte a JóAutók.hu a DataHouse előzetes adataira hivatkozva.

Az import jelentősebb kiugrására a második fél évben sincs sok esély az elemzés szerint, ugyanakkor kedvező irányú folyamatok hatására lassú visszatérés kezdődhet a korábbi szintekhez. Az infláció előrejelzett visszaesése nyomán ismét pozitív reálbérekkel és kedvezőbb kamatszintekkel számolhatunk, ami elősegítheti, hogy a használtimport újra tartósabban is a havi 10 ezer feletti tartományba térjen vissza – közölték.

A használtautó-import mennyisége az első fél évben 53 524 volt, ami 22 százalékkal marad el az előző év azonos időszakában regisztrált 68 969-es értéktől. Ugyanebben az időszakban a hazai autópark másik utánpótlási forrásának számító újautó-eladások száma 57 559 volt, ami alig néhány tized százalékkal múlja felül az egy évvel korábbi 57 408-as mennyiséget.

A 2023 első felében behozott használt személyautók több mint 30 százalékát három márka: a Volkswagen (12,6 százalék), az Opel (9,1 százalék) és a Ford (9 százalék) gyártmányai tették ki. A fenti márkákat az Audi, a Mercedes és a BMW követte a listán. A Toyota a tavalyi 4. helyéről mostanra a 7. helyre csúszott vissza a közlemény szerint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Régiós bajnok a forint

Régiós bajnok a forint

A hétfő délutáni erősödés óta tesztel a forint egy fontos technikai vonalat, amely ha letörik, akár a ma reggel közzétett várt feletti magyar GDP-adat hatására, akkor további tér nyílik meg a forint számára. Délelőtt sokáig nem talált erőre a forint, de aztán elindult az erősödés. A hónapban egyelőre a legnagyobb zárkózást a forint mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×