eur:
389.73
usd:
368.8
bux:
55838.55
2023. október 1. vasárnap Malvin
Outdoor detail shot with lot of brand new cars in a row
Nyitókép: roibu/Getty Images

Érdekes dolog derült ki a magyar utakról

Nem megy jól az autókereskedőknek: 313 autóval kevesebbet adtak el eddig idén, mint tavaly.

2023 első négy hónapjában 37 778 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 0,8 százalékkal többet (313 autó), mint 2022-ben. Ezek között egyre kisebb a hazai gyártású modellek aránya: a forgalomba helyezett személyautók és buszok mintegy 7,95 százaléka magyarországi gyárban készült – írja az autoszektor.hu.

Az Év Magyar Autó 2023 díjas Suzuki S-Cross vezet, a kompakt autó mögött második a szintén esztergomi, immár full hibrid hajtáslánccal is kapható Vitara, harmadik a győri Audi Q3.

Az idén forgalomba helyezett 277 busz közül csak 22 volt magyar gyártmány (tíz BYD 9UD, kilenc Kravtex Credobus Econell 18 Next, két MAN Tornádó TGM és egy Electrobus 120.EL).

Címlapról ajánljuk
Becker Dávid: aligha kenhetjük a génekre a kialakuló szívbetegséget

Becker Dávid: aligha kenhetjük a génekre a kialakuló szívbetegséget

Magyarországon továbbra is a szívbetegség az egyik legfőbb halálok. A szívbetegségek többsége egyértelműen az egészségtelen életmód miatt alakul ki, csak minden 200. ember rendelkezik genetikai hátterű szív- és érrendszeri betegséggel; a Szív világnapja alkalmából kérdeztük Becker Dávidot, a Magyar Kardiológusok Társaságának alelnökét, a Városmajori Szív és Érgyógyászati Klinika igazgatóhelyettesét.

Felkéri kormányalakításra a szlovák államfő Robert Ficót

Erre azonban vasárnap még nem kerül sor.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
A közvélemény-kutatók bukták a legnagyobbat a szlovák választáson, de Orbán barátja sem örülhet túlságosan

A közvélemény-kutatók bukták a legnagyobbat a szlovák választáson, de Orbán barátja sem örülhet túlságosan

A szombati parlamenti választásokat követően még nem dőlhet hátra senki sem Szlovákiában. A végeredmények jelentős meglepetéseket hoztak, a közvélemény-kutatások alaposan elszámították magukat. Három okot is meg lehet nevezni, ami jelentős hatást gyakorolt az eltérésekre. Emellett máris megindult a találgatás, a helyezkedés, az üzengetés: hamarosan kezdődhetnek a koalíciós tárgyalások. Ebben pedig bőven rejlik még meglepetés a szlovákok számára, a győztes Robert Ficora is izzasztó megbeszélések várnak, ami akár számos eddigi kampányígéretét megváltoztathatja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×