eur:
389.69
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

A szakemberek már látják, milyen lesz itthon az idei eperszezon

Ígéretes szezonra számítanak a magyar szamócatermesztők. Szabadföldön jó virágzással és terméskilátásokkal két-három hét múlva kezdődik el a hazai szezon – mondta a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója, Kelemen Péter.

Magyarországon 800-900 hektár a szamóca-termőterület, ennél pontosabb adatot nem lehet mondani, mert a termelők jelentős része fél hektárnál kisebb területen dolgozik. Mint Kelemen Péter, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója az InfoRádióban elmondta, a szamócának kedvező volt a március-áprilisi idő, a kisebb fagyok nem okoztak nagy bajt, csak egy-két termelőtől kaptak borús jelentést.

"Alapvetően kiegyenlített időjárás volt hőmérsékleti szempontból, emiatt kiegyenlített kondícióban van az állomány, sok virággal" – részletezte Kelemen Péter.

Jó szezon és jó minőség lesz, és hosszú szezon. "Úgy tűnik jelenleg, hogy a különböző technológiák, tehát a hideghajtatott és a szabadföldi eper szezonja eltérő időszakokban fog jelentkezni, nem csúsznak össze a különböző természetű berendezések szezonjai, ami kedvező a fogyasztók és a termelők számára is" – részletezte.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×