eur:
370.83
usd:
344.54
bux:
47163.66
2023. június 2. péntek Anita, Kármen
Nyitókép: Pexels.com

Váratlant húzott a bajba jutott Netflix

A streamingóriás 30 országban azért csökkenti a díjait, hogy több előfizetőt tudjon bevonzani.

A Netflix tisztában van azzal, hogy az emelkedő megélhetési költségek miatt a háztartások egyre szorosabbra húzzák a nadrágszíjat és gyakran éppen az elpfizetési díjakon spórolnak - írja a BBC-re hivatkozva az index.hu.

Tavaly nyáron a Netflix nyilvánosságra hozta, hogy április és június vége között csaknem egymillió előfizetőt veszített, mivel egyre többen döntöttek úgy, hogy kilépnek a szolgáltatásból. Januárban azonban a vállalat közölte, hogy az előfizetők száma 2022 végén megugrott.

A szűkülő piaci lehetőségek miatt tavaly a cég már kénytelen volt több száz munkahelyet megszünteni

és olcsóbb, hirdetésekkel ellátott streamingopciót indított. Ezzel együtt igyekezett növelni részesedését az egyre nagyobb versenyben lévő streamingpiacon. A most bejelentett árcsökkentés is éppen ezt a célt szolgálja.

A csökkentések bizonyos díjcsomagokra vonatkoznak és egyes esetekben akár az előfizetési díj meg is feleződhet.

Sajnálatos módon azonban Magyarország kimarad a Netflix díjcsökkentéséből.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Az új EU-s harcban újjáéledhet a lengyel-magyar szövetség

Az új EU-s harcban újjáéledhet a lengyel-magyar szövetség

Lengyelországot és Magyarországot az Európai Parlament bírálja az igazságszolgáltatás függetlenségével és az uniós jog betartásával kapcsolatos aggályok miatt. De míg Magyarország a képviselők elfoglaltak egy elítélő állásfoglalást, hogy az Orbán-kormány 2024 második felében ne tölthesse be a soros elnökséget, addig Varsó egyelőre megúszta ezt. Viszont Mateusz Morawiecki is elfogadhatatlannak tartja a keménykedést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×