eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Napelemet szerelnek a Zalasolar Kft. szakemberei a nagykanizsai református templom parókiája tetőszerkezetére 2019. március 4-én. A 12,6 kilowattos teljesítményű rendszer teljes mértékben fedezni fogja a templom és a parókia áramszükségletét.
Nyitókép: MTI/Varga György

Lantos Csaba: finomhangolunk, de nem cél, hogy az emberek lemondjanak a napelemről

Nem az a célunk, hogy akik most házat építenek, ne válasszanak napelemet. Finomhangolás, átalakítás azonban várható - mondta Lantos Csaba.

A miniszter az Indexnek nyilatkozva arról beszélt, hogy "kulcsfontosságúak a napelem-beruházások", ráadásul újra lehet szélerőműveket is állítani. Az energiaügyi miniszter szerint nagyobb energiaszuverenitás mellett az ellátás biztonsága is ugyanolyan fontos, "nem mondhatunk le ideológiai okokból biztos energiaforrásokról, mert az a magyar családokat és gazdaságot veszélyeztetné".

Az interjúban külön rákérdeztek a napelemekre és azok megtérülésére. Lantos Csaba válasza szerint a szaldóelszámolásban "2024. január 1-től csak 10 évig lehet részt venni, itt nem sérül senki, mindenkinek van 10 esztendeje, hogy megtérüljön a beruházása.

A másik intézkedés,

amelyen még a mai napig gondolkodunk,

hogy a 2024. január 1-től érvényes éves szaldóelszámolás az addigi éves alapúról havira alakul át. Ennek is megvan a logikus magyarázata, de hogy pont ennek a megszüntetése a legjobb megoldás-e, azon továbbra is gondolkodni kell. Megnyugtatom,

nem az a célunk, hogy akik most házat építenek, ne válasszanak napelemet.

Finomhangolás, átalakítás azonban várható - vetítette előre a jövőt az energetikai miniszter.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×