eur:
387.68
usd:
357.02
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál
Budapest, 2022. február 5. A Magyar Posta Zrt. céglogója a Budapest 15-ös hivatalánál a főváros I. kerületében, a Batthyány utca és a Fő utca találkozásánál. MTVA/Bizományosi: Róka László
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Nemzetstratégiai ügy lett a Posta Biztosító állami felvásárlása

Mindez a Magyar Közlöny csütörtök éjszaka megjelent számából derült ki.

Ahogyan arról – a Gazdaságfejlesztési Minisztérium tájékoztatása alapján – korábban beszámoltuk, az állam nevében a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. megvásárolja a Posta Biztosítót. A szolgáltató 66,9 százalékos üzletrészének tulajdonos-váltásával a Posta Biztosítók tisztán hazai kézbe kerülhetnek. A tranzakció várhatóan 2023 első felében zárulhat le.

A fentiekről szóló, csütörtök éjjel a Magyar Közlönyben megjelent rendelet a tranzakciót közérdekből nemzetstratégiai jelentőségű összefonódásnak minősíti. A kormánydöntés már péntektől hatályos.

A tranzakcióval kapcsolatban a Posta Biztosító ügyfeleinek nincs teendőjük, szerződéseik tovább élnek, ügyeiket a megszokott módon intézhetik.

A Portfolio a hír kapcsán emlékeztet, hogy a Posta Biztosító társaságai – a Magyar Posta Életbiztosító Zrt. és Magyar Posta Biztosító Zrt. – a Magyar Posta Zrt. (33,1 százalék) és a német HDI International AG (66,9 százalék) közös leányvállalatai. A HDI International AG a Talanx Konszern tagja, ami Németország harmadik legnagyobb biztosítási csoportja.

A mostani döntés azt jelenti, hogy

az ügyletet nem vizsgálhatja a Gazdasági Versenyhivatal.

Ez eljárásilag nem szokatlan, ugyanis a kormány a számára stratégiainak tekintett ügyekben rendszeresen alkalmazza ezt az eszközt – teszik hozzá.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×