eur:
395.12
usd:
371.08
bux:
65119.45
2024. április 19. péntek Emma
Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke előadást tart az EU fejlesztési források felhasználása címmel megrendezett konferencián a fővárosi Premier Kultcaféban 2016. november 24-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

A biztosítási piachoz is hozzányúl a kormány

Aktívabb lesz a szabályozói jelenlét a biztosítói szektorban - mondta a gazdaságfejlesztési miniszter egy biztosítási konferencián.

A Mabisz konferenciáján Nagy Márton az Elégtelen verseny és lassú konszolidáció jellemzi a biztosítási szektort címmel megtartott előadásában kiemelte: a szabályozás aktívabb lesz a következő hónapokban annál, mint ami eddig volt.

Több egyeztetés lesz, a piacnak ez jobb állapotot fog eredményezni, és az ügyfelek jobban járnak. A biztosítói szektor többet fog dolgozni a tárcával - húzta alá.

"Már most van a csőben állami biztosítói tulajdonszerzés, és a kollégák keresik a potenciális felvásárlási célpontokat."

A leghamarabb a lakásbiztosítások területén lesznek beavatkozások, ahol szerinte a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások nem hoztak áttörést.

Jelezte: az Aegon és az Union után további biztosítókba szállhat be átmeneti jelleggel a kormány.

A miniszter 1-1,5 százalékos GDP-növekedést vár jövőre (idén 4,5-5-öt), az infláció 25 százalék körül tetőzhet, az energiaválság szerinte komolyan sérti az európai versenyképességet, és egész iparágak tűnhetnek el (vegyipar, műtrágyagyártás, papír, üveg) - derül ki a Portfolio összefoglalójából.

Nagy Márton fejlesztené az öngondoskodást, lát fantáziát az egészségbiztosítási szektorban, és az aszálybiztosítási terület sem működik jól szerinte, így arra is átalakítás vár.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×