eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 2. szombat Lujza
Gas meter in a residential building, Germany
Nyitókép: wayra/Getty Images

Összeültek az önkormányzatok rezsiügyben

Lezajlott a Nemzeti Energiaügyi Kerekasztal első ülése.

A szervezetet az Egyensúly Intézet, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ), a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége és a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége hozta létre. Az Energiaügyi Kerekasztal részvevői arra keresnek megoldást, hogy miként vészeljék át a magyar települések és háztartások, vállalkozások a következő időszakot.

Az infláció, a növekvő és rendkívül ingadozó rezsiárak, az energiaellátás bizonytalanságai, a háború okozta többletbizonytalanság és az ezekkel összefüggő járulékos problémák minden települést, önkormányzati szolgáltatást és intézményt olyan helyzetbe hoztak, amelyben a legalapvetőbb feladatok ellátása, a működőképesség megőrzése is bizonytalanná vált.

Ugyanakkor a válság a fejlődés lehetőségét is magában rejti,

vagyis esély nyílik arra, hogy válságállóbban és versenyképesebben kerüljenek ki az önkormányzatok a nehéz időszakból - tették hozzá. Ennek érdekében a kerekasztal résztvevői, az Egyensúly Intézet szakmai koordinálásával, innovatív szakpolitikai javaslatokat dolgoznak ki 2023 elejére.

Címlapról ajánljuk
Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Március elsejétől kell alkalmazni Magyarországon az új idegenrendészeti szabályrendszert, amely január elején lépett hatályba. A törvény célja az, hogy migránsok még vendégmunkásként se érkezhessenek hazánkba, akik pedig itt vannak, azok ne vehessék el a magyarok munkáját.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×