eur:
406.36
usd:
370.66
bux:
83028.96
2025. április 5. szombat Vince
Nyitókép: Pixabay.com

Az agrártárca mindenképp húsevésre törekszik

A vadhúsok a tradicionális magyar konyha részét képezik, ráadásul olyan egészséges ételek készíthetők belőlük, amelyek megfelelnek a legújabb fogyasztói elvárásoknak is - vélekednek a tárcánál. Egy államtitkár a vadkolbásztöltő fesztiválon járt.

A vadhúsok a tradicionális magyar konyha részét képezik, ráadásul olyan egészséges ételek készíthetők belőlük, amelyek megfelelnek a legújabb fogyasztói elvárásoknak is - mondta Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára szombaton a 11. Vadkolbásztöltő Fesztiválon, Mikóházán.

A tárca közleménye szerint az államtitkár arról is beszélt: az Agrárminisztérium kiemelt feladatának tekinti, hogy vadhúsból készült termékek kerülhessenek a magyar családok asztalára.

A szakhatóságokon keresztül arra is fokozott figyelmet fordítanak, hogy megbízható, nyomon követhető, rendezett eredetű, egészséges és tiszta hús jusson el a fogyasztókhoz - tette hozzá.

Nobilis Márton kitért arra is, hogy az emberek vadhúsról szerzett ismeretei elkoptak, ma a háztartásokban kevésbé készítenek vadhúst, alacsony a fogyasztása. Éppen ezért a kormány célja a vadhús népszerűsítése, hiszen természetes élelmiszer, fenntartható, bio jellegű terméknek minősül, hazai, valamint az új, konyhakész termékeknek köszönhetően a kényelmi trendeknek is megfelel.

A kormány a vadhús népszerűsítése érdekében időről időre kampányokat indít. Az államtitkár megjegyezte, a vadhúst és az abból készült ételeket már gyermekkorban szükséges lenne népszerűsíteni, a közétkezésbe is bevezetni.

A Vadkolbásztöltő Fesztivál és az ehhez hasonló vadászati, vadgasztronómiai rendezvények azért bírnak nagy jelentőséggel, mert az érdeklődő közönség közvetlenül megkóstolhatja a különféle vadhúsból készített ételeket - hangsúlyozta Nobilis Márton.

Ennek szellemében nyitotta meg az államtitkár Hörcsik Richárddal (Fidesz), a térség országgyűlési képviselőjével a Vadhús, mint egészséges alternatíva: régi hagyományőrző vadászati módok - új, alternatív vadhúsfelhasználás a gasztronómiában című konferenciát, melyet a fesztivál keretében rendeztek meg - áll az Agrárminisztérium közleményében.

Címlapról ajánljuk

Ragadós száj- és körömfájás: kampányt indított a Nébih – sokkoló fotókkal

Tájékoztató kampányt indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, mert a közöségi médiában számos veszélyes félreértés, álhír és összeesküvés-elmélet jelenik meg a ragadós száj- és körömfájással kapcsolatban. A legtöbben azt nem értik, hogy miért kell kiirtani fertőzött állatállományokat, és a vakcinát miért nem megelőzésre használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.04.07. hétfő, 18:00
Noszek Péter
a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×