INFORÁDIÓ
2023. január 28. szombat
Karola, Károly

vosz

munka

állás

munkavállalás

Modern Factory Office Meeting Room: Busy Diverse Team of Engineers, Managers and Investors Talking at Conference Table, Use Interactive TV, Analyze, Find Solutions, Debate and Discuss Engine Concept

Az aktív dolgozók 60 százaléka nem igazán tudja, hogy miben jó

Infostart

A munkavállalók 40 százaléka szívesen váltana munkahelyet, viszont közel kétharmaduk nem rendelkezik megfelelő szintű önismerettel – hangzott el a Fiatal Vállalkozók Hetén.

Marosi László, a SkillX Technologies Zrt. alapító-vezérigazgatója, a VOSZ BPMRSZ elnöke a téma kapcsán elmondta, hogy az óvodások ötöde ma még ismeretlen munkakört fog betölteni.

A cégük által végzett felmérésből az derül ki, hogy az aktív munkavállalók 60 százaléka nem igazán tudja, hogy miben jó, milyen típusú munkára alkalmas. Ezzel szemben a dolgozók 40 százaléka váltana szívesen munkahelyet. Szerinte

ahhoz, hogy valaki sikeres legyen, sok kudarcot kell átélnie,

önismeretre és önfejlesztésre van szükség.

Regős Gábor, a Makronóm Intézet szakmai vezetője szerint fontos, hogy az erősségeinkre építve próbáljuk meg megtalálni a saját karrierutunkat. A szakember hozzátette, hogy Magyarországon kevesebben mernek vállalkozóvá válni, mint más EU-országokban, így ezen a téren is érdemes edukálni a fiatalokat.

Martis István, a Profession.hu ügyvezető igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy jelenleg a technológiai ismeretek ugyanannyira előfeltételei a szakmai előmenetelnek már szinte bármilyen területen, mint amennyire az angol nyelv ismerete. Szerinte

akkor lehet valaki igazán sikeres a munkaerőpiacon, ha olyan dolgot csinál, amit kevesen, vagy pedig legyen a legjobb abban, amivel foglalkozik.

Virág Viktor, a MADS iskolaszövetkezet alapítója már rengeteg munkavállalót felvételi interjúztatott. Azt tapasztalta, hogy a jelöltek az esetek túlnyomó többségében nem tudják megfogalmazni, hogy számukra mi az álommunka, arról viszont konkrét elképzelésük van, hogy számukra mi lenne az álomfizetés. Szerinte a sikerhez kitartás és önismeret szükséges, illetve a munka eredményes elvégzéséhez ma már mintegy 85 százalékban úgynevezett soft skillekre van szükség – idézi az elhangzottakat a VOSZ.

Nyitókép: gorodenkoff/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018