eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Nyitókép: Pixabay

Idősödőket hív utaskísérőknek az EasyJet

A légiutaskísérő-személyzet tagjai közt szívesen látná ennek a korosztálynak a jelenleginél több képviselőjét a diszkont légitársaság.

A cég szerint az elmúlt 4 évben 27 százalékkal nőtt meg légiutas-kísérőik körében a 45 év fölöttiek száma, 60 fölöttiek száma pedig 30 százalékkal emelkedett tavaly.

Az EasyJet most azokat a brit munkavállalókat szeretné megszólítani, akiknek gyermekei már kirepültek a családi fészekből, vagy esetleg ebben az életszakaszban keresnek friss kihívásokat - írja a The Guardian.

Az Egyesült Királyságban élő 45 év fölötti felnőttek 78 százaléka mondta azt egy kutatásban, hogy szívesen próbálna ki valami újat azt követően, hogy gyermekei önálló életbe kezdtek,

58 százalék pedig egy újfajta munkában találná meg ezt.

Az iparág a pandémia vége óta sok kihívással nézett szembe toborzás terén, a nehézségek pedig késésekhez, hosszú sorban állásokhoz, járattörlésekhez és elvesztett csomagokhoz is vezettek egyes esetekben.

A júliusi repülőtéri káosz csúcspontján az EasyJet vezérigazgatója, Johan Lundgren kritikusan nyilatkozott arról, hogy a kormány nem hajlandó több vízumot kibocsátani az uniós légiutas-kísérő személyzet és a földi kiszolgáló személyzet számára.

Augusztusban Michael O'Leary, a rivális Ryanair cég főnöke azt mondta, hogy Nagy-Britannia kilépése az EU-ból ártott a légi közlekedési ágazat munkaerő-toborzásának, és "katasztrófát jelentett a munkaerő szabad mozgása szempontjából, így az Egyesült Királyság gazdaságának egyik igazi kihívása". A brit cégek nemcsak ebben az iparágban küzdenek hasonló gondokkal.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Érdekes tanulmánnyal rukkolt elő a napokban az európai alapkezelőket tömörítő szervezet, az Efama. Ebből kiderül, hogy a magyarok leginkább a banki értékesítési hálózatokon keresztül veszik az egyik kedvenc befektetésüknek számító befektetési alapokat, de a banki hálózat túlsúlya Európa egészénél megfigyelhető. Érdekes, hogy míg Európában a különböző alapkezelők alapjainak hozzáférést kínáló, nyílt alapforgalmazó platformok egyelőre szerény piaci részesedést hasítanak ki maguknak, itthon ez a második legnépszerűbb értékesítési csatorna.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×