eur:
393.76
usd:
365.05
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Idősödőket hív utaskísérőknek az EasyJet

A légiutaskísérő-személyzet tagjai közt szívesen látná ennek a korosztálynak a jelenleginél több képviselőjét a diszkont légitársaság.

A cég szerint az elmúlt 4 évben 27 százalékkal nőtt meg légiutas-kísérőik körében a 45 év fölöttiek száma, 60 fölöttiek száma pedig 30 százalékkal emelkedett tavaly.

Az EasyJet most azokat a brit munkavállalókat szeretné megszólítani, akiknek gyermekei már kirepültek a családi fészekből, vagy esetleg ebben az életszakaszban keresnek friss kihívásokat - írja a The Guardian.

Az Egyesült Királyságban élő 45 év fölötti felnőttek 78 százaléka mondta azt egy kutatásban, hogy szívesen próbálna ki valami újat azt követően, hogy gyermekei önálló életbe kezdtek,

58 százalék pedig egy újfajta munkában találná meg ezt.

Az iparág a pandémia vége óta sok kihívással nézett szembe toborzás terén, a nehézségek pedig késésekhez, hosszú sorban állásokhoz, járattörlésekhez és elvesztett csomagokhoz is vezettek egyes esetekben.

A júliusi repülőtéri káosz csúcspontján az EasyJet vezérigazgatója, Johan Lundgren kritikusan nyilatkozott arról, hogy a kormány nem hajlandó több vízumot kibocsátani az uniós légiutas-kísérő személyzet és a földi kiszolgáló személyzet számára.

Augusztusban Michael O'Leary, a rivális Ryanair cég főnöke azt mondta, hogy Nagy-Britannia kilépése az EU-ból ártott a légi közlekedési ágazat munkaerő-toborzásának, és "katasztrófát jelentett a munkaerő szabad mozgása szempontjából, így az Egyesült Királyság gazdaságának egyik igazi kihívása". A brit cégek nemcsak ebben az iparágban küzdenek hasonló gondokkal.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×