eur:
392.37
usd:
365.87
bux:
66823.06
2024. április 26. péntek Ervin
Oil drums sitting over blue financial graph background. Selective focus. Horizontal composition with copy space. Oil prices and stock market and finance concept.
Nyitókép: muhammet sager/Getty Images

Hathavi mélypontnál jár az olajár

Fél éves mélypontra esett a szerdai kereskedésben az olajár, miután ismét erőre kaptak a recessziós félelmek, annak ellenére, hogy az Egyesült Államokból a vártnál alacsonyabb nyersolaj- és benzintartalék-adatok érkeztek.

A makrogazdasági statisztikák nem hatottak épp enyhítően a recessziós félelmekre, a brit infláció például 40 éve nem látott szintre ugrott júliusban, egy újabb jellel szolgálva arra, hogy egyre nagyobb nyomás nehezedik a háztartásokra.

A brent és a WTI kisebb mínuszban áll szerdán, de az esés elegendő volt ahhoz, hogy fél éves mélypontra kerüljön az árfolyam. A brent 0,5 százalékos mínuszban, 92 dollár alatt járt kora délután, a WTI pedig 86 dolláron, ami 0,2 százalékos csökkenés.

A PVM brókercég szakértője szerint az olajpiac nehezen rázza le magáról a recessziós félelmeket, és kevés jel utal arra, hogy ez egyhamar változni fog – idézi a CNBC-nek adott nyilatkozatát a Portfolio.

A keddi amerikai adatokra emelkedett némileg az olajár, de ez nem tartott sokáig. A friss statisztikák szerint az amerikai nyersolajtartalékok 448 ezer hordóval, a benzintartalék pedig 4,5 millió hordóval csökkent múlt héten. Ma újabb adatok érkeznek, az Energia Információs Ügynökségtől, amiből az amerikai kereslet alakulására lehet következtetni. Közben az iráni atomalku sorsát is figyelik az olajpiaci befektetők.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×