eur:
394.29
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Fotómontázs a devizahitelekkel és lakáshitelekkel kapcsolatos hírek illusztrálásához. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Faludi Imre

Két számjegyű lakáshitelkamatok jöhetnek

Az MNB csütörtöki kamatemelését követően hamarosan két számjegyű lehet a lakáshitelek kamata is.

Erről a Portfolio számol be, megemlítve, hogy utoljára 2012-ben volt 10 százalék felett a lakáshitelek ára. Az internetes portál azonban hozzáteszi, hogy a banki "átárazás" viszonylag lassú folyamat, ezért, aki lakáshitelt szeretne felvenni az ne sokat habozzon. Most még "csak" 7,5-7,8 százalékos kamattal kell számolnia. Egyébként egy 12 százalékos kamatozású, húsz éves futamidejű kölcsön törlesztőrészlete kétszer akkora lehet, mint egy korábbi, 3 százalékosé.

A Portfolio cikkében emlékeztet arra is, hogy amikor 10% fölé kúsztak a lakáshitelkamatok jelentősen meg csappant a kölcsön iránti kereslet. A bankok ezért sem sietnek az átárazással, mert a lakáshitelek jelentik az legfontosabb ügyfélszerzési lehetőséget. Így a verseny is itt a legnagyobb a pénzintézetek között. A bankok kivárását óvatosságot indokolja, hogy az év első öt hónapjában 6%-al kevesebb piaci kamatozású lakáshitel szerződést kötöttek, mint egy évvel korábban - írja a Portfolio.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×