eur:
391.03
usd:
366.05
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Az OTP Bank új, innovációs fiókja Budapesten, az Árkád üzletközpontban az avatás napján, 2018. november 20-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Interaktív meseelőadásokkal fejleszti az OTP a gyerekek pénzügyi tudatosságát

Az OTP Fáy András Alapítvány és a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem indít közös, részben határon túli művészeti oktató projektet.

Az OTP Fáy András Alapítvány és a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem ingyenes, digitális és interaktív pénzügyi edukációs mese-előadássorozatot indít, a program célja a pénzügyi ismeretek és tudatosság fejlesztése mese- és drámapedagógiai eszközökkel.

Az alapítvány tájékoztatása szerint a Magyarországon egyedülálló projekt az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében, mintegy 200 ezer eurós pályázati támogatás felhasználásával, több ezer magyarországi és szlovákiai általános és középiskolás tanuló bevonásával valósul meg.

A projektben olyan pénzügyi és gazdasági ismereteket átadó előadássorozatot valósítanak meg, amely a népmeséken alapuló, a történetmesélés eszközeit alkalmazó módszer segítségével hívja fel a figyelmet a pénzügyi tudatosság fontosságára.

A pénzügyi, gazdasági tartalommal kiegészített saját fejlesztésű mese-átdolgozásokat audiovizuális elemek és játékos gyakorlatok színesítik.

Az élményalapú feldolgozás támogatja az ismeretek hatékony beépülését és a jövőtudatos szemléletformálást – közölték.

A közönséget aktívan bevonó előadások a népmesék bölcsességeit és tanulságait ötvözik a kulturális sokszínűséggel és a XXI. századi pénzügyi kompetenciákkal. A projekt illeszkedik az alapítvány tevékenységébe, amelynek célja az ifjúság pénzügyi és jövőtudatosságának fejlesztése – mondta a közlemény szerint Csejtei Ildikó, az OTP Fáy András Alapítvány ügyvezetője.

Bárczi Zsófia, a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem dékánja kiemelte, hogy a közös projekt hozzájárul a határokon átívelő tudásmegosztáshoz, támogatja egymás kulturális megismerését, megértését, és elősegíti a hatékony képzési együttműködések kialakítását.

A mesejátékokat 8 magyar megye és 5 szlovák megye/körzet közel 30 iskolájában mutatják be

az alapítvány és az egyetem szakértői tréningek és online stream előadások formájában, illetve táborokban, rendezvényeken, legalább 3 ezer gyermeket elérve a projektidőszak 2022. decemberi zárásáig. A fenntartási időszakban további iskoláknak és diákoknak juttatják el a 3 szlovák és 3 magyar népmesén alapuló előadásokat.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az OTP Fáy András Alapítvány 130,8 millió euró támogatást nyert el.

Az InfoRádióban az OTP Fáy András Alapítvány ügyvezetője, Csejtei Ildikó beszélt a projektről. A beszélgetést alább meghallgathatja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Régiós bajnok a forint

Régiós bajnok a forint

A hétfő délutáni erősödés óta tesztel a forint egy fontos technikai vonalat, amely ha letörik, akár a ma reggel közzétett várt feletti magyar GDP-adat hatására, akkor további tér nyílik meg a forint számára. Délelőtt sokáig nem talált erőre a forint, de aztán elindult az erősödés. A hónapban egyelőre a legnagyobb zárkózást a forint mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×