eur:
393.14
usd:
367.28
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Ukrán katonák egy felderítő küldetés közben az ukrán hadsereg által visszafoglalt települések egyikén, a kelet-ukrajnai Harkiv közelében 2022. május 14-én.
Nyitókép: MTI/AP/Bernat Armangue

Hidat robbantottak az ukránok – videó is készült róla

Így akadályoznák az oroszok előretörését.

Videó készült arról, ahogy az ukrán csapatok megsemmisítenek egy hidat Szjevjerodoneck és Rubizsne között – írja a hvg.hu az ukránok által többször is használt módszerről.

Az akció célja a luhanszki területen előrenyomuló orosz csapatok lassítása volt, mert az oroszok új hadi célja Szjevjerodoneck városának elfoglalása lett, ezzel ugyanis képesek lennének megteremteni az összeköttetést az itteni és az Izjumtól délkeletre küzdő csapataik között.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×