eur:
389.72
usd:
363.6
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Peter Dazeley/Getty Images

Évközi nyugdíjemelés jöhet

Ha az ukrajnai konfliktus miatt a vártnál jobban megemelkedik az infláció, akkor a kormány év közben nyugdíjemelést biztosít – nyilatkozta a pénzügyminiszter helyettese.

Szomszédunkban dúló fegyveres harcok, kibontakozó globális energiaválság, a világgazdaság pandémia utáni felpörgéséből fakadó ellátási nehézségek – a pénzügyminiszter helyettese szerint leginkább ez a három legfontosabb külső tényező, amely befolyásolhatja a hazai gazdasági viszonyok alakulását.

Tállai András államtitkár – a Mediaworks Hírcentrumának nyilatkozva – úgy vélekedett, a jelenlegi helyzetben az a legfontosabb, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból, emellett pedig garantálni kell, hogy a háború árát ne a magyar emberek fizessék meg.

Mint mondta, az ország biztonságos energiaellátását meg kell őrizni, miközben tenni kell azért, hogy az infláció ne ugorjon nagyon magasra. Utóbbit szolgálja az üzemanyagoknál és az egyes fontos élelmiszereknél bevezetett árstop, és a rezsicsökkentés fenntartása.

Kiemelte: a kormánynak most külön is figyelnie kell a nyugdíjasokra, ezért a szaktárca folyamatosan elemzi az infláció alakulását.

Ha a folyamatok szükségessé teszik, nyáron évközi nyugdíjemelés következik

– jelentette ki Tállai András.

A miniszterhelyettes arról is beszélt, hogy „nem elég, hogy a baloldal háborúba sodorná az országot – magyar katonákat és fegyvereket akar küldeni a fegyveres konfliktusba –, de a háború árát is az emberekkel fizettetné meg. Az idősek tudják, mit jelent a háború, és nem kérnek baloldal a háborújából” – tette hozzá Tállai András. Szerinte ezért vasárnap a békére, a biztonságra kell szavazni, amit csak a Fidesz–KDNP akar és képes megőrizni – idézi a magyarnemzet.hu a szavait.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×