eur:
393.9
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
PzH 2000 önjáró löveg a Magyar Honvédség Breakthrough 2021 elnevezésű dinamikus bemutatóján a Veszprém megyei Hajmáskér mellett található Központi Gyakorló- és Lőtéren 2021. szeptember 29-én.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Jelentős többlettámogatást kap a Magyar Honvédség

Költségvetési átcsoportosításról döntött a kormány.

A Magyar Közlöny szerda esti számában megjelent határozatával több költségvetési átcsoportosítást is végrehajtott a kormány. Ezek egyik lényeges pontja, hogy közel 15 milliárd forintnyi plusz forrást kap a honvédség – írja a Portfolio.

Egyrészt a kormány döntött arról, hogy a Maradványelszámolási Alap számára 39,3 milliárd forintot átcsoportosít át a Megtakarítási Alap terhére. Majd ebből a maradványalapból csoportosított át több célra is milliárdokat a kormány. A Magyar Honvédség kap belőle egyszer 10 milliárd forintot dologi kiadásokra, beruházásokra és felújításokra, valamint közel 5 milliárd forintot kapnak egyéb HM-szervezetek.

Az átcsoportosítások másik nyertese a Gazdaságfejlesztési feladatok cím, azon belül is működési célú programokra megy el 10 milliárd forinttal több a kormány döntése nyomán. A Gazdaság-újraindítási Foglalkoztatási Alap pedig a válsághelyzeti támogatás keretében kap egymilliárd forintot. Ez az Ukrajna területéről Magyarország területére érkezett ukrán állampolgársággal vagy ukrán–magyar kettős állampolgársággal rendelkező személyek Magyarországon történő foglalkoztatásának elősegítése és az Ukrajna területéről érkezett, ukrán állampolgársággal rendelkező személyek munkavállalásának támogatása érdekében szükséges.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×