eur:
390.95
usd:
366.87
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay

A Legónak jót tett a bezártság, negyedével nőtt a bevétel

A legkisebbektől a legnagyobbakig rengeteg ember fordult koronavírus idején a legózás felé: a cég szerint a hatalmas bevételnövekedés mögött széles választékok és fejlett e-kereskedelmük is áll.

2 833 milliárd forintnak megfelelő összeggel a Lego tavaly 27 százalékkal tudta bevételeit növelni a 2020-as adatokhoz képest, jelentette be a cég kedden a CNBC cikke szerint.

A játékgyártó legjobban teljesítő márkái a Lego City, a Lego Technic, a Lego Creator Expert, a Lego Harry Potter és a Lego Star Wars voltak. A készletek a vállalat szerint a témák segítségével szórakoztatóvá teszik a gyermekek számára az építési készségek elsajátítását, miközben a felnőttek számára kreatív kikapcsolódást nyújtanak.

A kilencvenedik évébe lépő Lego arra számít, hogy növekedési üteme normalizálódva ismét egy számjegyűre vált.

2022 közepére fokozatosan megkezdi a fenntartható csomagolások bevezetését, kiváltva az egyszer hasznáéatos máanyag zacskókat.

A beszámolóból az is kiderült, hogy 2021-ben a Lego 165 új üzletet nyitott, köztük 95-öt Kínában, így a globális üzletszám 832-re emelkedett. Kína a Lego egyik legfontosabb piacává vált, 340 üzletük működik az országban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×