eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Szerencsejáték Zrt. stratégiai együttműködési megállapodásáról tartott sajtótájékoztatón a budapesti Akvárium klubban 2020. szeptember 10-én. A nemzeti lottótársaság 2021 végéig támogatja a magyar olimpiai csapatot, és a szponzorációs hozzájárulás nemcsak a nyári, hanem a téli ötkarikás játékokra, valamint a téli európai ifjúsági olimpiai fesztiválra való felkészülésre is kiterjed.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Új elnök-vezérigazgató az MVM Csoport élén

Októbertől Czepek Gábor veszi át Kóbor György helyét.

Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter október 1-gyel Czepek Gábort nevezte ki az MVM Csoport élére.

Kóbor György, korábbi elnök-vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a cégtől - közölték.

A tájákoztatás szerint Kóbor György vezetése alatt az MVM egyedülálló eredményeket ért el, mind a hazai, mind a regionális piacokon. Az NKM Nemzeti Közművek felépítését és MVM Csoportba illesztését követően a vállalat teljeskörű energetikai szolgáltatóvá vált. Irányításával elkészült és életbe lépett a cégcsoport új üzleti stratégiája, árbevétele közel 60 százalékkal nőtt, az ellátott ügyfelek száma elérte a 8 milliót, a munkatársak száma pedig a 18 ezret. Nevéhez fűződik többek között az MVM Csoport finanszírozásának diverzifikálása, az E.ON Csoporttal kötött szerződés megvalósításának keretében az ÉMÁSZ megvásárlása, az Innogy Ceska Republika megvásárlása, valamint a nemzetközi hitelminősítések megszerzése és az MVM tőzsdeképességre való felkészítése. Mint írják, Kóbor György közreműködött az új, hosszú távú orosz gázszerződés létrehozásában, a horvátországi LNG terminál tulajdonba vételében.

Czepek Gábor a Szerencsejáték Zrt.-től érkezik, ahol 2018 decemberétől volt vezérigazgató. Vezetése alatt megújult a nemzeti lottótótársaság szervezeti felépítése, elsősorban hatékonyabb és versenyképesebb értékesítés szervezési modellre áttérve. Az elmúlt közel három év alatt a társaság árbevétele folyamatosan növekedett, összességében közel 40 százalékkal, 2021 végére várhatóan minden eddiginél magasabb, bruttó 670 milliárd forint feletti árbevételt elérve.

A közlemény szerint irányítása alatt a Szerencsejáték Zrt. sikeresen kezelte a pandémia negatív hatásait, a vállalat közel 2100 mikrovállalkozó lottózói partnerének és ezen keresztül 10 ezer munkavállalónak juttatott plusz forrást a járvány okozta nehézségek leküzdésére.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×