eur:
369.22
usd:
344.69
bux:
48117.93
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Bezárt olasz étterem Nyíregyházán 2020. november 11-én. A kormány legújabb védelmi intézkedései szerint ettől a naptól az éttermek nem fogadhatnak vendéget. Az étteremben csak az étel elvitele céljából tartózkodhat vendég.
Nyitókép: Balázs Attila

Több vállalkozás juthat a tízmilliós gyorshitelhez

Azok a cégek is forráshoz juthatnak, melyeket a március 8-tól életbe lépő új korlátozó intézkedések kedvezőtlenül érintenek.

Az új korlátozó intézkedések nyomán kibővül az MFB Pontokon március 8-tól igényelhető Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön igénylési köre – értesült a Világgazdaság. A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) megerősítette a lap információját.

A járvány gazdasági hatásaival leginkább érintett ágazatok körét a mostani zárásban érintett kereskedelmi és szolgáltató cégekkel is kibővítik, szélesebb kör számára biztosítva forrást bér-, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve az újranyitáskor szükséges készletek finanszírozására.

Az MFB azt közölte, hogy a hitelprogram március 8-án még az eredeti TEÁOR-számokat tartalmazó termékleírással indul, de rövid időn belül elérhető lesz azon vállalkozások számára is, akik az új korlátozások által érintettek.

A hitelprogram, ami a Gazdaság Újraindítási Akcióterv része, a vállalkozások egy és tízmillió forint közötti hitelhez juthatnak hozzá, a teljes futamidő alatt fix nulla százalékos kamatozással, banki költségek nélkül. A hitelt 10 éves futamidővel és 3 éves törlesztési türelmi idő mellett igényelhetik a vállalkozások. A program keretösszege 100 milliárd forint.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Jelentősen emelkedtek a tőzsdék múlt héten, miután az amerikai törvényhozók elfogadták az amerikai adósságplafonról szóló törvényjavaslatot. Az ázsiai piacok nagyrészt emelkedtek hétfőn, miután Joe Biden hétvégén aláírta az amerikai adósságplafonról szóló törvényt. Ezzel szemben európai tőzsdék a múlt pénteki rali után iránykereséssel kezdték ezt a hetet, és az USA-ban is csak minimális elmozdulások látszanak. Mindeközben az olajárakra is érdemes figyelni, amelyek felpattantak azt követően, hogy Szaúd-Arábia további napi egymillió hordóval csökkenti a kitermelést, és további termeléscsökkentést ígért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×