eur:
394.07
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Beszerelésre váró ajtók a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyárában. A kép csak a gyár működését bemutató illusztrációként használható fel.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Az autósok csak kapkodhatják a fejüket a drágulás láttán

A sztrádadíj emelkedése csak egy dolog, de most nagyon nem ajánlatos felmondania a szolgálatot az autónak. A spórolós suzukisok is szívhatják a fogukat.

Az euróhoz képest gyenge forint odacsapott minden importfüggő ágazatnak, így az autószerviznek is. Mint a Vezess.hu összeállításából kiderül, december 1-jével 6 százalékkal drágultak a Suzuki-alkatrészek, ami itthon 450 ezer autóst érint, átlagosan 14,9 éves járművek tulajdonosait.

A márkánál ráadásul idén már februárban (5,9 százalék) és november elején (6 százalék) is volt drágítás, a márkaszervizek óradíjai már nettó 4252 és 13 950 forint között mozognak.

A Vezess összeállítása kitér még más márkák óradíjaira is, a VW és a Skoda 10 százalék fölött emelt idén, a Renault-k és a Daciák esetében ez a szám 10 százalék (a francia márkánál például 8500 és 17 300 forint közt mozog az óradíj), a Toyotánál 7 százalék az áremelkedés mértéke (11 ezer-17,49 ezer).

A három legnagyobb hazai alkatrész-kereskedő közül a Szakál-Metál áremelése 10 százaléknál alacsonyabb - és azt is elárulta, az életben maradáshoz kellett emelni -, a Bárdi Autónál nem válaszoltak a kérdésekre, és az Unix is titkolózik.

A cikk emlékeztet, ebben az évben rendesen drágultak az új személyautók, de a csökkenő balesetszám ellenére a biztosítások is, de a használtautó-import is a drága euró áldozata - erre érkezik januárban az útdíjemelkedés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×