INFORÁDIÓ
2022. december 9. péntek
Natália

informatika

magyar telekom

digitális jólét program

microsoft magyarország

palkovics lászló

Kirándulók az októberi napsütésben a balatonfüredi Balaton-parton 2017. október 18-án.

A magyar versenyképesség kiemelt témái kerülnek terítékre

InfoRádió

A balatonfüredi kétnapos rendezvény a járvány következtében a világ társadalmi berendezkedésében történő gyökeres változásokra fókuszál.

Kedden és szerdán tartják a 11. Infotér konferenciát Balatonfüreden. A kétnapos rendezvényt szervező Informatikai Társadalomért Egyesület elnöke, Soltész Attila beköszönőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy a pandémia újraírja a társadalmi berendezkedés szabályait, ezért a világ többé nem lesz ugyanolyan, mint korábban volt.

Az elnök úgy látja, nem átmenetiek lesznek ezek a változások, ugyanis amíg a digitalizáció korábban a versenyképességet és a versenyelőnyt jelentette, addig mára az életben maradás zálogává vált. Létfontosságú az információhoz való hozzáférés,

az Infotér konferencia pedig a mostani, átalakulást hozó időszaknak az értelmezésében kíván segítséget adni.

A kétnapos konferencia több pontja is érinti az egyes szektorok átállását, különös tekintettel a magyar versenyképesség szempontjából kitüntetett témákat, így a mesterséges intelligencia alkalmazását, az önvezető járművel fejlődését és a digitális oktatás kérdéseit. Téma lesz a klímakatasztrófa elkerülése, a fenntartható fejlődés és az energiahasználat is.

Az első nap nyitó előadását Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tartja, de felszólal többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom Csoport vezérigazgatója, Gál András Levente, a Digitális Jólét Program szakmai vezetője és Christofer Mattheisen, a Microsoft Magyarország vezérigazgatója.

A járványügyi előírások miatt a konferencia létszámát az első napon ötszáz főben maximalizálták, de közösségi terekben, kültéren kivetítőkön keresztül lehetőséget nyújtanak az események követésére. Természetesen az interneten digitálisan is látható, sőt, a második nap már teljesen az online térbe költözik a 11. Infotér konferencia.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kapcsolódó hang

11. Infotér konferencia
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018