eur:
393.41
usd:
368.02
bux:
65971.16
2024. április 24. szerda György
Tesla márkájú elektromos autót töltenek Magyarország legnagyobb, egyszerre kilenc elektromos autó fogadására alkalmas töltőállomásán a Nagykanizsához közeli Sormáson lévő István Fogadónál az átadás napján, 2018. november 28-án.
Nyitókép: Elektromos autót töltenek Magyarország legnagyobb, egyszerre kilenc elektromos autó fogadására alkalmas töltőállomásán a Nagykanizsához közeli Sormáson 2018. november 28-án. MTI/Varga György

Egyre világosabb, hogy túl sok kocsi kap zöld rendszámot

Nem mindegyik autó felel meg a feltételeknek, ezért lehet, hogy másfél év alatt megduplázódott a zöld rendszámok száma itthon.

Másfél év alatt megduplázódott a zöld rendszámos autók száma Magyarországon - hangzott el hétfőn a Kossuth rádióban.

Gablini Gábor, a Gépjárműkereskedők Országos Szövetségének (GÉMOSZ) elnöke a elmondta, a növekedésbe mind az elektromos, mind a hibrid autók beleszámítanak. Ugyanakkor ma már világos, hogy nem minden hibrid autó felel meg a környezetvédelmi előírásoknak, így a jövőben finomíthatnak a zöld rendszám kiadásának feltételein.

Emlékeztetett, a kormány 2016-ban - a régióban elsőként - döntött úgy, hogy az elektromos autók vásárlását támogatja, a később finomított program olyan nagy siker lett, hogy rövid idő alatt kimerült az erre szánt ötmilliárd forintos keret.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter múlt csütörtökön Zalaegerszegen azt közölte, az ötmilliárdos keret alig negyed óra alatt kimerült, ezért további 800 millió forinttal kiegészítették, de az igényeket látva újabb hasonló támogatási programot is terveznek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 08:31
×
×
×
×