INFORÁDIÓ
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia

magyar szállodák és éttermek szövetsége

magyar turisztikai ügynökség

lakáskiadás

Erősen korlátozhatják a rövid távú lakáskiadást Budapesten

Erősen korlátozhatják a rövid távú lakáskiadást Budapesten

A Felelős Rövidtávú Lakáskiadók Szövetsége úgy tudja, hogy nagyban korlátoznák Budapesten a rövid távú lakáskiadást. Információik szerint ezt a Magyar Turisztikai Ügynökség és Magyar Szállodaszövetség kezdeményezi.

Rege Mihály, a Felelős Rövidtávú Lakáskiadók Szövetségének elnökségi tagja az InfoRádiónak hangsúlyozta: egyelőre pletyka szinten lehet hallani arról, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség

120 napban korlátozná a kiadható napok számát egy naptári évben,

ami érthető okok miatt ellenérzéseket válthat ki az érintettek körében. „Nyilvánvalóan senki nem nyitna a fővárosban éttermet sem, ha csak az év töredékében tarthatna nyitva” – magyarázta.

A szakember azt is megjegyezte: az elmúlt években hatalmasat fejlődött a szegmens, és már bátran kijelenthető, hogy Budapesten kizárólag úgy lehet manapság kiadni lakást, hogy az egy magas színvonalat képvisel. Nem beszélve arról, folytatta, hogy egy olyan vállalkozásról van szó, amely reputációját állandó jelleggel kell építeni, tehát nagyon lényeges a vendégkör visszajelzése.

„Egész egyesszerűen nem tud úgy működni a dolog, hogy csak azt év töredékében adhat ki lakást az ember”

– hangsúlyozta.

Az említett intézkedésnek emiatt két kimenetele lehet: a kiadók nagy számban fognak átmenni a fekete szegmensbe és illegálisan fogják végezni a tevékenységet, a másik opció, hogy az érintett lakások átterelődnek a hosszú távú piacra – vélekedett a szövetség elnökségi tagja.

Rege Mihály az InfoRádió kérdésére végezetül megjegyezte, bár elviekben a Magyar Szállodaszövetség a Magyar Turisztikai Szövetségtől független szervezet, vagyis közös kezdeményezésről nem lehet szó, utóbbi legfeljebb erős ráhatással lehetett a korlátozásra. Ezért mind a két szereplővel keresik folyamatosan a kapcsolatot.

Közben a Portfolio gazdasági hírportál szakmai körökből kapott értesülésre hivatkozva azt írta, a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs elfogadta a rövid távú lakáskiadás korlátozására vonatkozó javaslatot.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Rövid távú lakáskiadás korlátozása – Rege Mihály, Felelős Rövidtávú Lakáskiadók Szövetsége
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018