eur:
394.99
usd:
370.67
bux:
65121.89
2024. április 19. péntek Emma
A Városliget Zrt. által 2019. június 27-én közzétett drónfotó a Liget Budapest Projekt keretében épülő Dózsa György úti mélygarázsról 2019. június 12-én. A tavaly nyáron indult építkezés már elérte a legmélyebb pontját, jelenleg az épületszerkezet kialakítása zajlik. A térszint alatt három szinten mintegy 800 autót befogadni képes garázst várhatóan már a jövő nyáron használhatják majd a Ligetbe látogatók, illetve kedvezményesen igénybe vehetik a környéken lakók.
Nyitókép: MTI/Városliget Zrt

Elmaradt építkezés miatt drágul egy ingatlan a Városligetben

A felszíni zöldfelület rehabilitációja kerül legkevesebb 1,6 milliárdba.

A Dózsa György úti mélygarázs 1,6 milliárd forinttal drágul, mivel felette rehabilitálni kell a zöldfelületet - írta az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent szerződésmódosítás alapján a Napi.hu. A szerződés módosítását az ajánlatkérő Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. tette közzé. Erre azért volt szükség, mert a garázs tetején promenád épült volna, mivel azonban ez mégsem történik meg, ezért csak úgy kaphat a mélygarázs május 20-ig használatbavételi engedélyt, ha a tetején rehabilitálják a zöldfelületet.

A mélygarázst építő Westbau Hungária Kft. így

az eredeti 5 milliárd 996 millió forint helyett nettó 7 milliárd 596 millió forintot kap majd a munka elvégzéséért.

A tervek szerint a három szintes mélygarázsban 800 autónak jut parkolóhely, emellett 70 motorkerékpár és 90 kerékpár is számára is alakítanak ki helyeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×