eur:
395.61
usd:
366.75
bux:
65585.35
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az új automata csomagfeldolgozó rendszerrel dolgozik egy szakember a Magyar Posta Csomaglogisztikai Üzemében 2018. október 8-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Megdőlt a napi rekord a postai csomaglogisztikában

Folyamatosan és látványosan nő a belföldi csomagforgalom, az ügyfelek pedig igyekeznek megfogadni posta figyelmeztetését, és december 19-ig feladni a küldeményeket a karácsonyi kézbesítés érdekében.

Teljesülni látszik a Magyar Posta 15 százalékos forgalombővülési várakozása a karácsonyi csomagforgalom növekedésében, a hét elején legalábbis minden korábbi mennyiséget meghaladó belföldi küldemény érkezett a logisztikai üzemekbe - írta a Világgazdaság.

A lapot úgy tájékoztatta a társaság, hogy ezen a héten a postákon feladott csomagok száma emelkedett jelentősen, de továbbra is folyamatosan érkeznek a webáruházas küldemények is.

A Magyar Posta már december elején felhívta az ügyfelek figyelmét arra, hogy ahhoz, hogy karácsonyra biztosan megérkezzenek a csomagok és árutartalmú küldemények, legkésőbb december 19-ig postázni kell azokat. A webáruházak a saját raktárkészletük és logisztikai kapacitásaik ismeretében többnyire szintén közzéteszik, hogy meddig érdemes karácsonyi ajándékot rendelniük az ügyfeleknek.

A posta csomagforgalma tavaly éves szinten elérte a 41 millió darabot.

A cég várakozásai szerint a következő 10 évben akár két és félszeresére is emelkedhet az évente kezelt csomagok száma.

Ugyanakkor a cég bevételeinek kétharmadát még mindig az egyetemes szolgáltatóként biztosított szolgáltatások adják, bár mind a sárgacsekk-befizetés, mind a levélforgalom bevétele évi 3-5 százalékkal csökken.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×