eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Bige László, a Nitrogénművek Zrt. elnök-vezérigazgatója beszédet mond a cég 140 milliárd forint értékű beruházásáról tartott tájékoztatón Pétfürdőn 2016. szeptember 22-én.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Óriási fordulat Bige László gyárának ügyében

Az agrarszektor.hu értesülése szerint a mai napon megjelenik a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz határozata, amely Bige László szolnoki gyárában az üzemelést biztonságosnak ítéli, így az újra elkezdheti a működését.

A cikk felidézi, hogy a Bige Holding Kft. szolnoki műtrágyagyárának működési engedélyét felfüggesztette a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, amelynek ellenőre hiányosságokat tártak fel az üzemben, emiatt ott a biztonságos működés feltételeit nem látták adottnak. Az üzem működését megtiltották mindaddig, amíg a hibákat igazoltan ki nem javítják.

A történtekről az InfoRádiónak is beszélt június 12-én az ország 5. leggazdagabb embere, aki oligarchikus maffiatámadásnak nevezte szolnoki műtrágyagyárának leállítását és a cégei ellen zajló más vizsgálatokat. Mint mondta, a gyár rendelkezik minden katasztrófavédelmi, tűzvédelmi és környezetvédelmi engedéllyel is, szögezte le, hozzátéve, hogy 13-15 alkalommal vizsgálta a céget a katasztrófavédelem és a Nemzeti Nyomozó Iroda tavaly novembertől mostanáig.

Az agrárszektor.hu azt írja, hogy a Bige Lászlóék által benyújtott biztonsági jelentés elbírálására közigazgatási eljárás indult - ez végződött most a gyártulajdonos számára pozitívan, a portál értesülése szerint a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság határozata a pénteken lát napvilágot, és a szolnoki vegyigyár ismét elkezdheti működését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×