INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

bige lászló

szolnok

műtrágya

Bige László, a Nitrogénművek Zrt. elnök-vezérigazgatója beszédet mond a cég 140 milliárd forint értékű beruházásáról tartott tájékoztatón Pétfürdőn 2016. szeptember 22-én.

Óriási fordulat Bige László gyárának ügyében

Infostart

Az agrarszektor.hu értesülése szerint a mai napon megjelenik a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz határozata, amely Bige László szolnoki gyárában az üzemelést biztonságosnak ítéli, így az újra elkezdheti a működését.

A cikk felidézi, hogy a Bige Holding Kft. szolnoki műtrágyagyárának működési engedélyét felfüggesztette a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, amelynek ellenőre hiányosságokat tártak fel az üzemben, emiatt ott a biztonságos működés feltételeit nem látták adottnak. Az üzem működését megtiltották mindaddig, amíg a hibákat igazoltan ki nem javítják.

A történtekről az InfoRádiónak is beszélt június 12-én az ország 5. leggazdagabb embere, aki oligarchikus maffiatámadásnak nevezte szolnoki műtrágyagyárának leállítását és a cégei ellen zajló más vizsgálatokat. Mint mondta, a gyár rendelkezik minden katasztrófavédelmi, tűzvédelmi és környezetvédelmi engedéllyel is, szögezte le, hozzátéve, hogy 13-15 alkalommal vizsgálta a céget a katasztrófavédelem és a Nemzeti Nyomozó Iroda tavaly novembertől mostanáig.

Az agrárszektor.hu azt írja, hogy a Bige Lászlóék által benyújtott biztonsági jelentés elbírálására közigazgatási eljárás indult - ez végződött most a gyártulajdonos számára pozitívan, a portál értesülése szerint a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság határozata a pénteken lát napvilágot, és a szolnoki vegyigyár ismét elkezdheti működését.

Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Kapcsolódó hang

Oligarchikus maffiatámadás a leállítás - Bige
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018