INFORÁDIÓ
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina

magyar posta

béremelés

szakszervezet

orbán viktor

Kriston Zoltán postás átadja az önkormányzat ajándékcsomagját Grezsu Mihálynénak a Nyíregyházához tartozó Szélsőbokorban 2016. december 9-én. A Magyar Posta dolgozói Nyíregyháza mintegy 19 ezer nyugdíjas lakosának kézbesítik a város 2500 forint értékű karácsonyi ajándékcsomagját.

Orbán Viktornak írtak a postások

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Mindent megpróbálnak a postás szakszervezet, hogy két számjegyű béremelést harcoljanak ki. Orbán Viktor kormányfőnek is postáztak egy levelet.

Orbán Viktor miniszterelnök segítségét kérte a Postás Szakszervezet. Mint levelükben írják: "ne hagyja veszni azt az értéket, amelyet felépítettünk. Kérjük, tegyen lépéseket az elkötelezett munkaerő megbecsülése és megtartása, a Magyar Posta jelene és jövője érdekében."

A Postás Szakszervezet és a LIGA Szakszervezet közös levelében az is olvasható, hogy az érdekképviseletek szerint a posta olyan nemzetgazdasági szempontból stratégiai jelentőségű ágazat, amelynek kormányzati programok sikeres megvalósulásában is kiemelkedő szerepe van.

Írtak Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek is, aki azonban elutasította a kérésüket. A miniszter szerint az európai uniós szabályozás kizárja annak a lehetőségét, hogy az állam bármilyen támogatást nyújthasson a bérfejlesztéshez a Magyar Posta Zrt. számára, tekintettel arra, hogy a vállalat teljes mértékben szabadpiaci szereplőnek minősül.

A szakszervezetek szerintük a 2017-ben kötött bérmegállapodás felett már eljárt az idő, ezért két számjegyű béremelést követelnek.

A Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége március 9-re demonstrációt hirdetett.

Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018