eur:
393.57
usd:
367.92
bux:
65846.04
2024. április 23. kedd Béla
Kriston Zoltán postás átadja az önkormányzat ajándékcsomagját Grezsu Mihálynénak a Nyíregyházához tartozó Szélsőbokorban 2016. december 9-én. A Magyar Posta dolgozói Nyíregyháza mintegy 19 ezer nyugdíjas lakosának kézbesítik a város 2500 forint értékű karácsonyi ajándékcsomagját.
Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila

Orbán Viktornak írtak a postások

Mindent megpróbálnak a postás szakszervezet, hogy két számjegyű béremelést harcoljanak ki. Orbán Viktor kormányfőnek is postáztak egy levelet.

Orbán Viktor miniszterelnök segítségét kérte a Postás Szakszervezet. Mint levelükben írják: "ne hagyja veszni azt az értéket, amelyet felépítettünk. Kérjük, tegyen lépéseket az elkötelezett munkaerő megbecsülése és megtartása, a Magyar Posta jelene és jövője érdekében."

A Postás Szakszervezet és a LIGA Szakszervezet közös levelében az is olvasható, hogy az érdekképviseletek szerint a posta olyan nemzetgazdasági szempontból stratégiai jelentőségű ágazat, amelynek kormányzati programok sikeres megvalósulásában is kiemelkedő szerepe van.

Írtak Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek is, aki azonban elutasította a kérésüket. A miniszter szerint az európai uniós szabályozás kizárja annak a lehetőségét, hogy az állam bármilyen támogatást nyújthasson a bérfejlesztéshez a Magyar Posta Zrt. számára, tekintettel arra, hogy a vállalat teljes mértékben szabadpiaci szereplőnek minősül.

A szakszervezetek szerintük a 2017-ben kötött bérmegállapodás felett már eljárt az idő, ezért két számjegyű béremelést követelnek.

A Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége március 9-re demonstrációt hirdetett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×