INFORÁDIÓ 
2021. január 19. kedd
Márió, Sára

nyugdíj

prémium

magyar államkincstár

Érdekes részletek a jövő heti nyugdíjprémiumról

Érdekes részletek a jövő heti nyugdíjprémiumról

Infostart

A jövő héten utalja a prémiummal kiegészített havi nyugdíjat a Magyar Államkincstár, de érdemes odafigyelni a részletekre: akinek több jogon jár a juttatás, az sem kaphat többet a törvényi maximumnál.

Azok a nyugdíjasok, akik az öregségi ellátásuk mellett özvegyi nyugdíjra is jogosultak, mindkét ellátás után számíthatnak prémiumra. Ezt a törvényi feltételek biztosítják. Azonban rájuk is vonatkozik a kiosztható maximális összeg szabályozása, amely nem engedi, hogy egy nyugdíjas 18 ezer forintnál többet kapjon - figyelmeztet az mfor.hu.

Ha például valaki havi 58 ezer forint nyugdíjra jogosult, ami bőven alatta van a 130 ezres átlagnak, és emellett további 46 ezer forint özvegyi nyugdíjra is jogosult, akkor hiába teremt mindkét ellátás jogosultsági alapot a prémiumra, kisebb összeget utalnak majd ki neki, mint amennyi ezek alapján járna. Az öregségi és az özvegyi alapú prémium egybeszámolva 23 400 forint prémiumot jelentene az idősnek. De csak 18 ezer forintot fog kapni, mert a törvény rendelkezése értelmében a különböző jogcímen érkező nyugdíjakat egybe kell számolni.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018