eur:
392.61
usd:
365.33
bux:
66580.8
2024. április 26. péntek Ervin
Megemlékezők az egri Grőber urnatemetőben a közelgő mindenszentek ünnepe és halottak napja előtt, 2017. október 28-án.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

A temetők környékén ellenőriznek a NAV emberei

Virág-, koszorú- és ajándékkereskedőket, valamint mécsesárusokat ellenőriznek mostanában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal emberei az ország megannyi megyéjében. Több helyszínen szerdán indulnak a vizsgálatok.

Mindenszentek előtt jelentősen megugrik bizonyos üzletek és szolgáltatók forgalma, a jelek szerint ezzel tisztában vannak a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) is. A szervezet adótraffi­pax elnevezéssel illetett internetes oldalának tanúsága szerint ugyanis számos megyében fokozott ellenőrzést tartanak a hivatal szakemberei októberben a virág-, a koszorú- és az ajándékkereskedőknél, valamint azoknál a vállalkozásoknál, ahol mécsest is kínálnak.

A fővárosban október 24-én veszi kezdetét az akció, ahogy egyes győri helyszíneken is ma indulnak az ellenőrzések, de a Jászságban, Komárom-Esztergom megyében és Szabolcs bizonyos városaiban is ezen a héten fogtak hozzá a vizsgálódásokhoz. Hevesben, Zalában, Vasban és Pest megyében viszont már korábban nekiláttak az érintett gazdasági szereplők ellenőrzéséhez - írja a Magyar Idők.

Az adóhivatal szakemberei elsősorban arra kíváncsiak, hogy a virág-, koszorú- és mécsesárusok mindig átadják-e a nyugtát, számlát a vevőiknek, szabályszerűen használják-e online pénztárgépüket, megfelelően bejelentették-e alkalmazottaikat – mondta a lapnak az ellenőrzések kapcsán a NAV adóügyi szóvivője. Kis Péter András beszélt arról is, a szervezet miért teszi közzé előre a várható vizsgálatok időpontját és helyszínét.

Nem a bírságolás a cél, hanem az, hogy minden gazdasági szereplő megtartsa a közteherviselési előírásokat – fogalmazott a szóvivő, majd megjegyezte: a szabályok betartatásában érdemi segítséget nyújt a NAV-nak az online pénztárgépek rendszere. A kasszák ugyanis rendszeresen továbbítják az adatokat az adóhivatalhoz, így kiderülhet, hogy az adott kereskedő mikor használja ritkábban a pénztárgépet, ahogy azt is meg lehet állapítani, mely gazdasági szereplők ütnek be kirívóan kevés tételt.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×