eur:
394.02
usd:
364.85
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Tévé bárhol - olcsóbb lehet az online sorozatnézés

Tovább csökkenhet a különböző online tévészolgáltatások díjszabása - közölte a GKI Digital üzletágvezetője az InfoRádió Okosvilág című műsorában, miután az egyik piaci szereplő bejelentette, mérsékli díjait.

Az okoseszközök térnyerése és a lakosság digitalizálódása együttesen elég erős és markáns hatást gyakorol a médiafogyasztási szokásainkra - mondta a GKI Digital üzletágvezetője.

Madar Norbert megállapította azt is, hogy a kedvenc műsorokat akkor nézzük, amikor időnk, energiánk, kedvünk van hozzá, ez pedig nagyban kedvez a "streaming", azaz a megtekintés alapú, havidíjas alapú szolgáltatásoknak, ahol filmeket, sorozatokat, vagy akár saját gyártású tv-műsorokat akkor és olyan eszközökön tudunk elfogyasztani, ahol akarunk.

Mint mondta, a televíziós tartalomra továbbra is szüksége van az embereknek, csak a tv, mint közvetítő eszköz, mint csatorna alakul át és megy át bármilyen okos platformra - telefonra, tabletre, laptopra - így bárhol, bármikor meg tudjuk nézni.

"A díjak csökkenése alapvetően érdeke a piacnak, hiszen

a legfiatalabb "Z" generáció 98 százalékban rendelkezik okoseszközökkel, és az ő esetükben a tartalomfogyasztás még inkább az online csatornák irányába terelődik,

viszont a jövedelmi korlátaik elég erősen jelen vannak, ezért egy alacsonyabb árréssel működő szolgáltatás vonzóbb lehet számukra is" - hangsúlyozta Madar Norbert.

A zeneszolgáltatók 1000-2000 forint között kínálják a havi előfizetéseiket, a filmekre, sorozatokat szakosodott szereplők inkább a 3000 forintos sávban mozogtak, ami azért már megterheli egy fiatal egyetemista, vagy középiskolás havi büdzséjét, de egy olcsóbb szolgáltatás elég vonzó lehet számukra is - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×