INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Sztrájk miatt leállt a Pick gyár

Infostart / InfoRádió
A február 10-én megtartott egyórás figyelmeztető sztrájk után, ma reggel 6 órától teljes, határozatlan idejű sztrájkba kezdtek a Pick Szeged Zrt. pécsi gyárának munkavállalói.

Az érdekképviselet közleménye szerint a konfliktus elsősorban a drasztikus teljesítménynövelés miatt alakult ki. A korábbi 3200 darab félsertés helyett már 3600-at kell feldolgozni egy műszak alatt, sőt alkalom adtán még többet is. Ezt a teljesítményt azonban a munkáltató semmivel nem honorálta, ami a munkavállalók közt elkeseredést, elégedetlenséget váltott ki. Ez az állapot tavaly nyár óta tart - tudatta a szakszervezet.

Mint írták, tovább fokozza a feszültséget, hogy a csontozóban azon a szalagon, ahol a PICK munkavállalói dolgoznak, a cég bérmunkásokat is foglalkoztat, akik magasabb bért kapnak, mint a jóval nagyobb tapasztalattal rendelkező munkavállalók.

Az üzemen belül a csomagoló részleget is érinti a probléma, hiszen a feldolgozott áru ott csapódik le. Így a ma kezdődött munkabeszüntetéshez már az ottani kollégák is csatlakoztak.

A PICK több üzemében - így például Baján - is hasonló problémák vannak.

A munkabeszüntetésben mintegy 200-an vesznek részt.


A címlapról ajánljuk