eur:
394.15
usd:
370.13
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Sztrájk miatt leállt a Pick gyár

A február 10-én megtartott egyórás figyelmeztető sztrájk után, ma reggel 6 órától teljes, határozatlan idejű sztrájkba kezdtek a Pick Szeged Zrt. pécsi gyárának munkavállalói.

Az érdekképviselet közleménye szerint a konfliktus elsősorban a drasztikus teljesítménynövelés miatt alakult ki. A korábbi 3200 darab félsertés helyett már 3600-at kell feldolgozni egy műszak alatt, sőt alkalom adtán még többet is. Ezt a teljesítményt azonban a munkáltató semmivel nem honorálta, ami a munkavállalók közt elkeseredést, elégedetlenséget váltott ki. Ez az állapot tavaly nyár óta tart - tudatta a szakszervezet.

Mint írták, tovább fokozza a feszültséget, hogy a csontozóban azon a szalagon, ahol a PICK munkavállalói dolgoznak, a cég bérmunkásokat is foglalkoztat, akik magasabb bért kapnak, mint a jóval nagyobb tapasztalattal rendelkező munkavállalók.

Az üzemen belül a csomagoló részleget is érinti a probléma, hiszen a feldolgozott áru ott csapódik le. Így a ma kezdődött munkabeszüntetéshez már az ottani kollégák is csatlakoztak.

A PICK több üzemében - így például Baján - is hasonló problémák vannak.

A munkabeszüntetésben mintegy 200-an vesznek részt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×