INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Szállodai wifiben nagyhatalom vagyunk

Infostart / InfoRádió
Előkelő helyet szerzett meg Magyarország a Turism Review nemzetközi felmérésében, amely a szállodák wifi szolgáltatását térképezte fel. Budapest 84,4 százalékos minőséggel Stockholm után a második helyen végzett, de országos szinten is elértük a 74,7 százalékot. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint a turisták és az üzletemberek ma már mindenhol elvárják az ingyenes és gyors internetet, sőt ez gyakran első számú szempont egy adott szállás értékelésénél.

Ma már a vendégek akkor, amikor szállodát választanak, rendkívül fontos az, hogy a számítógépüket használni tudják. Egyrészt a szállodai szobájukban, valamint a szálloda közösségi terében is. Ma már a free wifi rendkívül fontos a vendégeknek, tehát hogy ez a szobaárban benne legyen - mondta az InfoRádiónak Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

"Az a tapasztalatom, hogy a turisták ma már inkább a mobilalkalmazásokat használják, a nevezetességekkel összefüggő információkat szerzik". Vagy éppen a városban sétálva keresnek kávéházat, éttermet, vagy például Budapesten egy fürdőt - folytatta.

Niklai Ákos közlése szerint a másik csoportot a konferenciavendégek jelentik. Ma már nagyon gyakran az írásbeli anyagokat nem adják ki papíron, emailben megküldik, a konferencia alatt az ingyen wifi révén minden információt a konferencia résztvevője el tud olvasni.

A turistáknak, illetve az üzletembereknek nagyon fontos a wifi minősége is, elsősorban a gyorsaság. A világban vannak szállodák, amelyek különbséget tesznek egy alapszolgáltatás - ami egy lassú internetet tartalmaz - és a gyors szolgáltatás között. Ez utóbbiakért a szállodák egy része plusz pénzt kér. De mind nagyobb az igény arra, hogy a gyors szolgáltatást a szállodák adják ingyen. Ez a versenynek a része is - tette hozzá.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint a jövő az ingyenes wifié, és a technikai fejlődés nyomán az ezzel kapcsolatos tényleges költségek mind inkább csökkennek.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


A címlapról ajánljuk