eur:
387.91
usd:
357.78
bux:
68176.13
2024. május 17. péntek Paszkál

Újraindul az ingatlanalapok forgalmazása

Hétfőn az ingatlanalapok döntő többsége újraindítja a befektetési jegyek forgalmazását - közölte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) főigazgatója.

Varga Csaba azt mondta: az ingatlanalapok 95 százalékával sikerült megállapodniuk a jegyek forgalmazásának újrakezdéséről, mivel az érintett alapok döntő része megváltoztatta a forgalmazási szabályzatát, illetve életbe léptetett olyan változtatásokat, amelyek a befektetési jegyek újbóli adásvételét lehetővé tették.

Szalai Sándor, a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége elnöke elmondta: azóta, hogy a PSZÁF 10 nappal ezelőtt felfüggesztette az ingatlanalapok jegyeinek forgalmazását, lényegesen lecsökkent a befektetési alapokból kiáramló pénzmennyiség.

Míg november 10-ig napi 11,5 milliárd forintnyi vagyont vontak ki az összes magyarországi alapból, addig az ingatlanalapok forgalmazásának felfüggesztését követően, azaz november 11-után csak napi 4,5 milliárd forintot vittek el a befektetők.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×