eur:
387.67
usd:
357.03
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Ledolgozott hátrányából a tőzsde

Csütörtökön is csökkenéssel nyitott a Budapesti Értéktőzsde; a BUX esése az első egy órában megközelítette a 10 százalékot, majd ingadozva, de emelkedésnek indult, fél egykor a szerdai záró értékhez képest 5,4 százalékos mínuszban állt.

A BUX-index a csütörtöki nyitás után három és fél órával 13.697 ponton áll.
A Mol és az OTP papírjainak kereskedését - a jelentős árfolyamgyengülés miatt - rövid időre szüneteltették. Több kis papír kereskedése is szünetelt átmenetileg, mert az árfolyamcsökkenés átlépte a 10 százalékot.

Az olajipari cég részvényei most 3,7 százalékos mínuszban vannak, jelenleg 11.450 forinton kereskednek velük, míg a pénzintézet részvényeinek árfolyama 9,1 százalékkal csökkent, értéke 3.440 forint.

A Magyar Telekom papírjainak értéke 1,8 százalékos mínuszban van, és 638 forintot érnek, a Richter-részvényeké 6,7 százalékkal csökkent, 27.990 forinton folyik a kereskedés.

A BÉT irányadó indexe szerdán 11,9 százalékos csökkenéssel zárt.

A forint - a szerdai 7 százalékos esés után - reggel a Magyar Nemzeti Bank és az Európai Központi Bank közötti megállapodás hírére rövid időre erősödött, majd ismét gyengült. A budapesti bankközi devizapiacon most 265,8 forintot kérnek egy euróért.

Európát is meredek esés jellemezte nyitáskor

Csütörtök reggel a nyugat-európai tőzsdék is meredeken estek, a vezető tőzsdeindexek 5-6 százalék körüli veszteségben voltak a nyitás után fél órával. A globális recesszió miatti félelem hatására estek a jegyzések, egyben meredeken csökkent a nyersolaj ára is.

A nyugat-európai tőzsdék ezzel követték a Wall Street és az ázsiai tőzsdék tendenciáját.

A londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 több mint 100,03 pontos eséssel kezdett, fél óra múlva 146,5 pontos veszteségben volt.

A frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 több mint 246 pontos eséssel indított, fél óra múlva 218,5 pontos csökkenésben volt.

Párizsban a CAC-40 több mint 175 pontos eséssel nyitott, fél óra múlva 153,2 pontos csökkenésnél járt.

Az értéktőzsdék nyitásakor az északi-tengeri Brent könnyűolaj hordónként 69,63 dollár volt Londonban, 2,95 dollárral olcsóbb a szerdai zárónál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×