eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Feltörekvők rendezhetik át a legnagyobb cégek listáját

Erőteljes hatékonyságjavulást mutatnak a kétszáz legnagyobb magyarországi vállalat eredményei - derül ki a Figyelő top 200-as listájából. A lap főszerkesztője hozzátette: mindez azért is figyelemreméltó, mert ezek a vállalatok jóval nagyobb árbevétel-növekedést produkáltak 2007-ben, mint amekkora a magyar gazdaság növekedése volt. Martin József Péter hozzátette: a lista elején nem történt változás, a rangsort ismét a 2600 milliárd forintos árbevételt elért Mol vezeti.

A kétszáz legnagyobb vállalat árbevétele 7,3 százalékkal nőtt 2007-ben az azt megelőző évhez képest, míg a magyar GDP növekedése csupán 1,1 százalékos volt, vagyis a cégek, a forgalmat és az eredménymutatókat tekintve, sokkal dinamikusabbak - mondta az InfoRádiónak a Figyelő főszerkesztője.

A cégkör hatékonysága is jelentősen javult, hiszen úgy sikerült elérni 7 százalék fölötti árbevétel-növekedést, hogy a foglalkoztatotti létszám mindössze 1 százalékkal emelkedett - tette hozzá Martin József Péter.

A szakértő szerint a magyar gazdasági növekedést mindenképpen visszaveti majd a globális pénzügyi válság, és a kétszáz legnagyobb vállalat árbevétele is csökkenni fog. Már csak azért is - fűzte hozzá Martin József Péter -, mert a cégek háromnegyede exportál, és a teljes magyar export kétharmadát ezek adják.

A jövőben valamelyest átrendezhetik a pozíciókat a listán azok a most felbukkant cégek, amelyek tavaly 13-30 milliárdos árbevételt produkáltak, ám mind a forgalmi, mind az eredménymutatóik dinamikusabban nőttek a kétszáz legnagyobbénál - mondta a Figyelő főszerkesztője.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×