eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Brüsszel tarthatónak véli a magyar konvergencia-célokat

Tarthatóak a hosszú távú magyar konvergencia-célok az Európai Bizottság értékelése szerint. A testület ugyanakkor felhívta a figyelmet az idei költségvetés szigorú betartására.

Az Európai Bizottság úgy vélte: Magyarországnak szigorúan be kell tartania idei költségvetését, mérsékelnie kell a közigazgatási és az egészségügyi rendszerek kiadásait, általánosan javítania kell a költségvetési ellenőrzést, és készen kell állnia az esetlegesen szükséges további lépések megtételére.

A testület leszögezte: Magyarország december elején benyújtott programja a bizottság által támogatott stratégiát tükrözi, amelynek célja, hogy a 2006-ra várható 10 százalékos hiányt 2010-re 2,7 százalékra szorítsa le.

Az Európai Bizottság emlékeztet arra, hogy a magas hiány kiigazítása érdekében tavaly nyár óta számos bevételnövelő és kiadáskorlátozó intézkedést hoztak Magyarországon, többek között a közigazgatás, az egészségügy, a nyugdíjak és az oktatási rendszer területén.

A testület szerint a túlzott hiány tervezett kiigazítása a program szigorú végrehajtásától, és különösen a bejelentett szerkezeti reformok további pontosításától és végrehajtásától függ.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×