eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

UniCredit lesz a HVB Bank

UniCredit Bank néven működik februártól a HVB Bank Hungary. Február közepéig átalakítják a hitelintézet hetvenöt fiókját.

A névváltás oka, hogy az UniCredit másfél évvel ezelőtt felvásárolta a HVB-BA/CA Bankcsoportot - mondta Patai Mihály, a bank vezérigazgatója.

A vezérigazgató elmondta: az elmúlt évről az anyabankra vonatkozó szigorú tőzsdei szabályok miatt adatokat nem közölhet, ám annyit elárult, hogy a bank jól zárta a 2006. évet, minden tervmutatót sikerült teljesíteni.

Patai Mihály hozzátette: mérlegfőösszeget tekintve a HVB a hetedik a magyar bankpiacon, ám ezzel a helyezéssel az olasz tulajdonos nem elégedett, a bank ezért érdeklődik a az FHB privatizációja iránt, és várhatóan indulni fog a privatizációs folyamatban.

A jelenleg 75 bankfiókkal rendelkezik a hitelintézet, ezek új lógóval történő átalakítása február közepéig megtörténik, a bank az idei év közepéig további 10 fiókot nyit majd - mondta Patai Mihály.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×