eur:
386.93
usd:
355.97
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál

Izmosabb kihívó a Magyar Telekommal szemben

A Hungarian Telephone and Cable Corp. (HTCC) 470 millió euróért (csaknem 119 milliárd forintért) megvásárolja Magyarország második legnagyobb vezetékes távközlési szolgáltatóját, az Invitel Távközlési Szolgáltató Zrt-t.

Az Invitel közleménye szerint Magyarország két vezető alternatív távközlési szolgáltatójának egyesítésével egy lényegesen szélesebb szolgáltatási alap és a Magyar Telekom még erősebb kihívója jöhet létre.

A megállapodás értelmében a HTCC megvásárolja a Matel NV 100 százalékát. Ezáltal közvetett úton megszerzi az Invitel részvényeinek 99,98 százalékát.

A közlemény szerint a HTCC arra számít, hogy az egyesített vállalkozás "méltó részesedést" szerez mind a magyar, mind a közép-kelet-európai távközlési piacokon.

Azt is reméli, hogy sikerül gyorsan kiaknázni a közös működés minden előnyét, és az egyesülés eredményeképpen jobb termék- és szolgáltatáskínálattal tudják megkeresni az ügyfeleket.

Az Invitel szerint a két vállalat egyesítése ésszerű lépés a magyar piacon.

A vállalatok együttesen nagyobb üzemi méretre tesznek szert, ami eredményesebb és gazdaságosabb beruházásokat tesz lehetővé, továbbá kiterjedtebb és versenyképesebb szolgáltatások nyújtását a lakossági és üzleti ügyfelek részére.

Az új szolgáltató országos piaci részesedése várhatóan megközelíti a 20 százalékot. A kijelölt 54 magyarországi szolgáltatási körzet közül 14-ben meghatározó szolgáltatóként fog működni.

A kedvezőbb növekedési feltételek mellett az új társaság azzal számol, hogy a működési költségeken éves szinten 14 millió eurót takaríthat meg, és mivel a most kibővült csoport egyetlen országos ügyfélkiszolgáló hálózatra támaszkodhat, további megtakarításokra számíthat a beruházások területén is.

Címlapról ajánljuk
Demkó Attila: Harkiv elfoglalásához kevés az ottani orosz erő

Demkó Attila: Harkiv elfoglalásához kevés az ottani orosz erő

Miközben az amerikaiak továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy fegyvereiket csak Ukrajna megszállt részein vethetik be orosz erők ellen, egy ukrán katona a The Telegraph-nak arról beszélt, hogy az ukrán seregek frusztráltak amiatt, hogy tétlenül kell nézniük Vlagyimir Putyin katonáinak felsorakozását a határövezet orosz oldalán, és így Harkiv el fog esni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×