eur:
386.98
usd:
355.82
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál

Olcsóbbak lesznek az üzemanyagok

A Mol szerdától 4 forinttal csökkenti a 95-ös benzin, 5 forinttal pedig a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát.

A Mol a gázolaj árát legutóbb egy hete csökkentette 8 forinttal, míg a benzinét tavaly 2 forinttal.

A mostani mérsékléssel a gázolaj átlagára 250 forint alá kerül, míg a benziné 250 forint körül alakul. A kutak között azonban 10-15 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a vevők.

A gázolja ára azért csökken, mert az évszakhoz képest meleg van Európában, ezért a fogyasztás kisebb. A nemzetközi készletek továbbra is magasak, ami kihat a tőzsdei jegyzésre is.

A benzin árát főként az olajár-csökkenés befolyásolja: a Brent-típusú olaj hordónkénti ára 2005 december óta az elmúlt napokban volt először kevesebb 56 dollárnál.

Címlapról ajánljuk
Demkó Attila: Harkiv elfoglalásához kevés az ottani orosz erő

Demkó Attila: Harkiv elfoglalásához kevés az ottani orosz erő

Miközben az amerikaiak továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy fegyvereiket csak Ukrajna megszállt részein vethetik be orosz erők ellen, egy ukrán katona a The Telegraph-nak arról beszélt, hogy az ukrán seregek frusztráltak amiatt, hogy tétlenül kell nézniük Vlagyimir Putyin katonáinak felsorakozását a határövezet orosz oldalán, és így Harkiv el fog esni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Gyengélkedett pénteken a magyar tőzsde

Gyengélkedett pénteken a magyar tőzsde

Mérsékelt esésekkel búcsúztatják a hetet az európai tőzsdék, és a BUX is lefelé vette az irányt, miután a blue chipek kivétel nélkül csökkenéssel zártak. Makrofronton Kínán a világ szeme, ahonnan egy rakás gyenge adat érkezett ma reggel, és intézkedéscsomagot jelentettek be a lakáspiac megmentésére. A magyar tőzsdén a Telekomnál voltak események, a cég lemondta jövő hétre tervezett részvény-visszavásárlási aukcióját, valamint az AutoWallisról érkeztek friss hírek, miután a társaság közzétette első negyedéves beszámolóját, és egy elemzés is napvilágot látott a cégről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×