eur:
392.88
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Az Év bankja lett az OTP

A Financial Times csoporthoz tartozó The Banker pénzügyi szaklap 2006-ban, sorozatban hatodik alkalommal ismerte el az OTP Bankot az Év Bankja Magyarországon díjjal.

Az elismerést a bank kiemelkedő nyereségességével, folyamatos növekedésével és az OTP terejszkedésével indokolták. Egyben kiemelik, hogy az OTP térségi társai közül a legnagyobb pénzügyi erővel bír.

Csányi Sándor elnök-vezérigazgató a lapnak úgy nyilatkozott: az OTP-csoport Európa egyik legnyereségesebb pénzügyi csoportja maradt, tartósan 30 százalék feletti átlagos sajáttőke-arányos megtérüléssel.

Az OTP vezetője hozzátette: a csoport tovább erősítette regionális pozícióját, hiszen köszönhetően az idei hat banki felvásárlásnak már több mint 11 millió ügyfélnek nyújt szolgáltatást.

Csányi Sándor nyilatkozatában úgy véli, hogy a jelenleg 8 milliárd eurós piaci tőkeértékű csoport a következő nyolc évben piaci tőkeértékét tekintve a legnagyobb bankok közé kerül Európában.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×