eur:
394.56
usd:
369.8
bux:
65127.71
2024. április 19. péntek Emma

Eseti bizottság a versenyképesség növelésére

Ad hoc bizottságot alakít az Országos Érdekegyeztető Tanács a versenyképességet növelő és a fekete gazdaságot visszaszorító javaslatok kidolgozására.

Az Országos Érdekegyeztető Tanács keddi plenáris ülésén elfogadott megállapodás szerint a testület elsősorban olyan adó-és járulékkonstrukciókat indítványozna, amelyek jobban szolgálják a vállalkozók és a munkavállalók érdekeit, és erőteljesebb intézkedésekre tesz javaslatot a fekete gazdaság ellen.

Az ad hoc bizottság tagjait egy héten belül jelölik ki. Az ülésen szó volt a szociális védelemről és társadalmi összetartozásról szóló stratégiai jelentésről is, amelyet hamarosan benyújtanak az Európai Uniónak.

A munkavállalói és munkáltatói oldal is azt kérte a kormánytól, hogy ismertesse milyen eszközökkel érhető el a szegénység csökkentése, a nyugdíjak színvonalának fenntartása, a valamennyi állampolgár számára hozzáférhető színvonalas egészségügyi ellátás kialakítása, és mindezek finanszírozhatósága.

A kormányzati oldal jelezte: kész a részletekről is vitázni az Országos Érdekegyeztető Tanácsban.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×