eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Erősödött a forint a bizalmi szavazás eredményére

Erősödött a forint pénteken a bankközi devizapiacon, az eurót délután 4 óra tájban 272,40 forinton jegyezték, szemben a csütörtök délutáni 275,25 forintos árfolyammal.

A forint a plusz-mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán 3,53 százalékon állt, míg egy nappal korábban 2,48 százalékon.

Napközben kivárás jellemezte a piacot, az euró árfolyama mintegy 1-1,5 forintos sávban mozgott, jellemzően 273 forint fölött.

A bizalmi szavazás eredményére - amellyel a parlamenti képviselők többsége megerősítette pozíciójában a kormányfőt - 272,20 forintig erősödött a forint az euróval szemben - mondták devizapiaci kereskedők.

Hozzátették, hogy a szavazás eredménye a várakozásnak megfelelően alakult, és be volt árazva a piacon.

A piacon továbbra is tartja magát az a híresztelés, hogy a Moody's hitelminősítő hamarosan ront Magyarország adósbesorolásán, ami a forint átmeneti gyengülését idézheti elő.

A leminősítést korábban is az önkormányzati választások utánra valószínűsítették.

A dollárral délután 216,50 forint körül kereskedtek, míg csütörtökön 216,95/217,10 forint volt a jegyzése.

London: pozitív hatás

Londoni feltörekvő piaci elemzők szerint egyértelműen pozitív piaci hatása lesz annak, hogy az Országgyűlés bizalmat szavazott pénteken Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek, nem múltak el azonban a kockázatai annak, hogy felhígul a meghirdetett egyensúlyi program.

Dwyfor Evans, a Bank of America londoni befektetési részlegének európai feltörekvő piaci stratégiáért felelős alelnöke azt mondta: a piaci fogadtatást jelzi, hogy a szavazás eredményének ismertetése után a londoni bankközi piacon azonnal egy forintot erősödött a forint euróárfolyama, 272,50-re.

Címlapról ajánljuk
Ki korán kel: Brazília ellen javíthat a női kézilabda-válogatott - élőben

Ki korán kel: Brazília ellen javíthat a női kézilabda-válogatott - élőben

A franciák elleni vereség után 9 órától a brazilokkal játssza második csoportmérkőzését a magyar női kézilabda-válogatott a párizsi olimpián. Kövesse velünk az eseményeket.

Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×