eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Átvette az Euronet pénzautomatáit az OTP

Háromszázzal több bankjegy-automatát használhat az OTP Bank közel 4 millió bankkártya-birtokosa a bank saját hálózatának díjaival szerdától, mivel az OTP ezen a napon birtokba vette a volt Euronet ATM-eket.

A most átvett Euronet Bankomat logós 300 ATM körülbelül egyharmada Budapesten, közel kétharmada vidéken működik - mondta Hargitai Teréz, az OTP Bank kártyaüzletágának ügyvezető igazgatója.

A bankjegy-automaták megfelelnek a nemzetközi sztenderdeknek, így azoknál bármely jelentős külföldi kártyatársaság logójával ellátott plasztiklappal lehet készpénzt felvenni magyarországi és külföldi kártyabirtokosoknak egyaránt - tette hozzá.

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy a rendszerintegráció miatt szükség volt ugyan információtechnológiai változtatásokra, de ezek többlépcsős tesztelése már megtörtént.

A bank maga kérte a Gazdasági Versenyhivatal állásfoglalását az automaták átvétele kapcsán. A versenyhivatali dokumentum rögzíti, hogy a hálózatbővülés, illetve az erősödő piaci dominancia nem sérti a versenyjogi előírásokat.

Az OTP Bank 2006. augusztus 31-én 1587 bankjegy-automatát működtetett az országban, és a tavalyi év első 8 hónapjához képest 10,6 százalékos növekedéssel a kártyaforgalom megközelítette az 1600 milliárd forintot - mondta Hargitai Teréz.

A hitelintézet szeptember 13-átől 1878 darabra bővülő ATM hálózatát az OTP Bank által kibocsátott bankkártyák birtokosai, például egy Mastercard vagy VISA-logós kártya esetében 35 forint plusz 0,45 százalékos, míg a más bankok által kibocsátott hasonló típusú kártyák birtokosai a kibocsátó bank által megállapított díjért használhatják.

Amint Hargitai Teréz elmondta, a legnagyobb hazai hitelintézet kártyaüzletágában egyelőre nem tervez díjváltoztatást, ugyanakkor a termékhasználat intenzitásának növelését célozzák a további, részben még az idén várható innovációk.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×