eur:
394.99
usd:
365.94
bux:
65176.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ingyenes zeneletöltés - legálisan!

Egy amerikai cég azt tervezi, hogy ingyenes zeneletöltést lehetővé tevő szolgáltatást indít. A jelenlegi online áruházakkal szemben az ember nem a hitelkártyájával, hanem azzal fizet majd, hogy reklámokat néz meg.

A SpiralFrog.com - amely mögött a világ legnagyobb zeneforgalmazója, a Vivendi áll - még idén el kívánja indítani szolgáltatását.

A vállalat nem kívánja az Apple fizetős módszerét másolni, hanem hirdetések révén akarja ingyenessé tenni a legális letöltést: minden egyes számhoz csak egy rövid hirdetés meghallgatása/megnézése után juthatunk hozzá. Ezt a módszert egyes oldalakon jelenleg is használják, de zenével kapcsolatban a SpiralFrogé lehet az elsőség.

A társaság egyik képviselője kiemelte, hogy a 16 és 24 év közötti korosztály 70 százaléka tölt le zenét az internetről, de minden 40 számból csak egyet legálisan, ezért szükség van olyan megoldásra, amely törvényesen és ingyenesen teszi hozzáférhetővé az eddig fizetős tartalmakat.

A cég Észak-Amerikában decemberben kezdi meg működését, Nagy-Britanniában pedig 2007 első negyedévében. A vezetők igyekeznek minél több jogtulajdonossal megállapodni.

A jelenleg legnépszerűbb Apple iTunes rendszeréről letöltött számokat csak a cég iPod lejátszóján lehet meghallgatni; a Spiral Frog tervei szerint a náluk elérhető számok sem ezzel, sem más népszerű MP3-lejátszóval nem hallgathatók majd, a fejlesztők az újgenerációs mobiltelefonokat szemelték ki platformnak.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×