INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Ingyenes zeneletöltés - legálisan!

Infostart / InfoRádió
Egy amerikai cég azt tervezi, hogy ingyenes zeneletöltést lehetővé tevő szolgáltatást indít. A jelenlegi online áruházakkal szemben az ember nem a hitelkártyájával, hanem azzal fizet majd, hogy reklámokat néz meg.

A SpiralFrog.com - amely mögött a világ legnagyobb zeneforgalmazója, a Vivendi áll - még idén el kívánja indítani szolgáltatását.

A vállalat nem kívánja az Apple fizetős módszerét másolni, hanem hirdetések révén akarja ingyenessé tenni a legális letöltést: minden egyes számhoz csak egy rövid hirdetés meghallgatása/megnézése után juthatunk hozzá. Ezt a módszert egyes oldalakon jelenleg is használják, de zenével kapcsolatban a SpiralFrogé lehet az elsőség.

A társaság egyik képviselője kiemelte, hogy a 16 és 24 év közötti korosztály 70 százaléka tölt le zenét az internetről, de minden 40 számból csak egyet legálisan, ezért szükség van olyan megoldásra, amely törvényesen és ingyenesen teszi hozzáférhetővé az eddig fizetős tartalmakat.

A cég Észak-Amerikában decemberben kezdi meg működését, Nagy-Britanniában pedig 2007 első negyedévében. A vezetők igyekeznek minél több jogtulajdonossal megállapodni.

A jelenleg legnépszerűbb Apple iTunes rendszeréről letöltött számokat csak a cég iPod lejátszóján lehet meghallgatni; a Spiral Frog tervei szerint a náluk elérhető számok sem ezzel, sem más népszerű MP3-lejátszóval nem hallgathatók majd, a fejlesztők az újgenerációs mobiltelefonokat szemelték ki platformnak.

A címlapról ajánljuk