INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

A Telenor megvásárolta a Mobi 63 szerb mobilszolgáltatót

Infostart / InfoRádió
A Telenor nyerte a Mobi 63 szerb mobilszolgáltató száz százalékos tulajdonrészére kiírt versenytárgyalást. 1513 millió eurós győztes ajánlatával a Telenor 100 százalékos ellenőrzést szerez a Mobi 63-ban, s 10 éves licencet kap a GSM 900/1800 és 3G szolgáltatások nyújtására, amely az időszak lejárta után pályázat útján további 10 évvelmeghosszabbítható.

A magyarországi Pannon mobilszolgáltató tulajdonosa, a Telenor nyerte a Mobi 63 szerb mobilszolgáltatóra kiírt versenytárgyalást. A cég - amely Magyarországon, Ausztriában, Montenegróban, Oroszországban és Ukrajnában is rendelkezik érdekeltségekkel - tovább erősíti pozícióit a kelet- és közép-európai piacokon.

" Szerbia régóta érdekes piac számunkra. A Telenor több mint 10 évvel ezelőtt lépett be a régióba, és ma már több szomszédos országban is rendelkezik mobilszolgáltatókkal. A Mobi 63 megvásárlása újabb lépéssel visz közelebb minket ahhoz, hogy stabil operatív központot hozzunk létre a Telenor számára ebben a cégeink között hosszú távú szinergiát kínáló, kiemelt földrajzi térségben" - nyilatkozta Jon Fredrik Baksaas, a Telenor elnök-vezérigazgatója.

A Telenor legjelentősebb vállalata a térségben a Magyarországon 1994 óta szolgáltató Pannon. "Az akvizíció további lehetőségeket nyit meg a Telenor-csoporthoz tartozó operátorok közötti együttműködés előtt. Tapasztalataink e téren eddig is rendkívül kedvezőek, hiszen a Telenor-vállalatok mindenhol a helyi sajátosságokhoz igazodva, ugyanakkor a világszinten is meghatározó csoporthoz tartozás előnyeit kihasználva dolgoznak" - jelentette ki a Pannon vezérigazgatója, Ove Fredheim, aki Montenegro Telenor-érdekeltségű mobilcége, a ProMonte igazgatótanácsának is tagja.

A címlapról ajánljuk