eur:
392.14
usd:
366.47
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A Telenor megvásárolta a Mobi 63 szerb mobilszolgáltatót

A Telenor nyerte a Mobi 63 szerb mobilszolgáltató száz százalékos tulajdonrészére kiírt versenytárgyalást. 1513 millió eurós győztes ajánlatával a Telenor 100 százalékos ellenőrzést szerez a Mobi 63-ban, s 10 éves licencet kap a GSM 900/1800 és 3G szolgáltatások nyújtására, amely az időszak lejárta után pályázat útján további 10 évvelmeghosszabbítható.

A magyarországi Pannon mobilszolgáltató tulajdonosa, a Telenor nyerte a Mobi 63 szerb mobilszolgáltatóra kiírt versenytárgyalást. A cég - amely Magyarországon, Ausztriában, Montenegróban, Oroszországban és Ukrajnában is rendelkezik érdekeltségekkel - tovább erősíti pozícióit a kelet- és közép-európai piacokon.

" Szerbia régóta érdekes piac számunkra. A Telenor több mint 10 évvel ezelőtt lépett be a régióba, és ma már több szomszédos országban is rendelkezik mobilszolgáltatókkal. A Mobi 63 megvásárlása újabb lépéssel visz közelebb minket ahhoz, hogy stabil operatív központot hozzunk létre a Telenor számára ebben a cégeink között hosszú távú szinergiát kínáló, kiemelt földrajzi térségben" - nyilatkozta Jon Fredrik Baksaas, a Telenor elnök-vezérigazgatója.

A Telenor legjelentősebb vállalata a térségben a Magyarországon 1994 óta szolgáltató Pannon. "Az akvizíció további lehetőségeket nyit meg a Telenor-csoporthoz tartozó operátorok közötti együttműködés előtt. Tapasztalataink e téren eddig is rendkívül kedvezőek, hiszen a Telenor-vállalatok mindenhol a helyi sajátosságokhoz igazodva, ugyanakkor a világszinten is meghatározó csoporthoz tartozás előnyeit kihasználva dolgoznak" - jelentette ki a Pannon vezérigazgatója, Ove Fredheim, aki Montenegro Telenor-érdekeltségű mobilcége, a ProMonte igazgatótanácsának is tagja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×