eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hiánycikk az új Suzuki

Mintha időutazásban venne részt az autóvásárló: sokat kell várakoznia annak, aki a Suzuki új modelljére vetett szemet.

Fórián István, az esztergomi székhelyű cég vezérigazgató-helyettese elmondta: a családi szabadidő-autó a Fiattal közös fejlesztés. A gépkocsik kétharmada SX4 néven, harmada pedig Fiat Sedici felirattal kerül ki a gyárból. Ez utóbbiakat viszont Magyarországon nem forgalmazzák.

A Napi Gazdaság úgy tudja: A Suzuki az évi 40 ezer SX4-esből mindössze 7 ezer darabot szán a magyarországi piacra.

Mint Tihanyi Tamás, a Magyar Suzuki Rt. kommunikációs igazgatója elmondta: a cég már felismerte, hogy a készletek kifogyóban vannak.

Ezért a társaság a következő években 46 milliárd forintos fejlesztést hajt végre, amellyel a gyártókapacitást kívánják felfuttatni, 2010-ig évi 300 ezer darabosra.

Magyarországon 145 Suzuki-kereskedő van, tehát jelenleg egy kereskedőre átlagosan 4 autó jut havonta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×