eur:
394.07
usd:
363.91
bux:
0
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka
esernyők árnyék kánikula hőség
Nyitókép: Pixabay

Kánikulai meleg lesz, de nyakunkon a felfrissülés - narancs figyelmeztetések, térkép

Megjelennek az égen a gomolyfelhők, de csütörtökön a legtöbb helyen a hőség lesz a domináns. Kevés helyen lehet zápor, esetleg zivatar.

Csütörtökön túlnyomóan derült időre számíthatunk, de észak felől kevés fátyolfelhőzet sodródhat fölénk. Csapadék nem lesz. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 12, 19 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken ennél pár fokkal hidegebb, a vízpartokon, belvárosi tájakon melegebb is lehet - írja előrejelzésében a HungaroMet.

Csütörtökre másodfokú, narancsszínű figyelmeztetést is kiadtak a magas középhőmérséklet miatt, illetve a hőség az ország legtöbb vármegyéjére citromságra színt hozott. Kiadtak figyelmeztetéseket zivatar veszélye miatt is.

Pénteken az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk. Szórványosan előfordul zápor, zivatar. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül, zivatarban megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 36 fok között várható.

A hétvégén derűs, nyári meleg lesz, kánikulai hőfokok nélkül. Egyes országrészekben előfordulhat eső.

Címlapról ajánljuk
Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban
videók

Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban

Hosszú csendjében tavaly egyetlen mérvadó interjút adott, amelyben fogadalmat tett olimpiai aranyérmeinek számára Milák Kristóf, és bár 200 méteren Párizsban nem járt sikerrel, ott van még a 100 méter, valamint a Los Angeles-i nyári játékok is, ahol még mindig bőven 30 év alatt lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×