eur:
391.61
usd:
359.49
bux:
72730.44
2024. július 16. kedd Valter
eper
Nyitókép: Pixabay

Ez az eper lehet a mesterséges intelligencia nagy ugrása

Az OpenAI Strawberry kódnéven futtatja a legújabb projektjét, amit nagyon próbál titokban tartani, ám láthatólag nem sikerült.

A Reuters úgy értesült, hogy hamarosan újfajta mesterséges intelligenciával (MI) állhat elő az OpenAI, ami minden jelenlegi modellnél fejlettebb lehet. A beszámoló szerint már gőzerővel folynak a munkálatok a Strawberry kódnéven emlegetett projekten, aminek eredménye egy fejlett érvelési képességekkel bíró technológia lehet – írta a hvg.hu.

A hírügynökség által látott belső dokumentumok alapján a projekt egyik célja, hogy

a vállalat MI-modelljei autonóm módon böngészhessenek az interneten, hogy bonyolultabb feladatokat is előre meg tudjanak tervezni.

A projekt korábban Q* (Q csillag) néven futott, az év elején tartott demózás során pedig kiderült, hogy a rendszer képes megválaszolni a bonyolultabb matematikai és természettudományos kérdéseket.

Azt még nem tudni, hogy a fejlesztés milyen állapotánál tart.

Címlapról ajánljuk
Donald Trump hivatalosan is a republikánusok elnökjelöltje

Donald Trump hivatalosan is a republikánusok elnökjelöltje

Az amerikai Republikánus Párt Milwaukeeban tartott jelöltállító gyűlése a várakozásoknak megfelelően elnökjelöltjének választották Donald Trumpot. Megnevezte alelnökjelöltjét is.

Jelentős közlekedési változás jön mától Magyarországon

Keddtől már csak kötelező biztosítással használhatók az e-rollerek. A biztosításról szóló igazolást minden rollerezőnek magánál kell tartania, bérlésnél pedig a használóknak kell meggyőződniük arról, hogy kötöttek-e kgfb-t az adott járműre.
VIDEÓ
Megrohanták a bankokat a magyar lakáshitel-felvevők - Ami ezután történt, arra szinte senki sem számított

Megrohanták a bankokat a magyar lakáshitel-felvevők - Ami ezután történt, arra szinte senki sem számított

Miután az OTP Bank július 1-jével megemelte a kamatait, sokan hasonló lépést vártak a többi banktól is, de egyelőre nem drágultak meg tömegével a lakáshitelek. A 7,3%-os önkéntes THM-plafon megszűnése és a szinte minden piaci várakozást felülmúló lakossági kereslet egyaránt indokolná a drágítást, a bankok közötti éles verseny és a hozamok újbóli csökkenése viszont éppen ellenkezőleg hat. Érdemi és pláne tömeges kamatcsökkenésekre viszont továbbra sincs nagy esély, ezért nem éri meg várni a lakáscél megvalósításával a hitelkamatok miatt. Mutatjuk a bankok aktuális ajánlatait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×