eur:
395.5
usd:
369.75
bux:
71774.55
2024. június 28. péntek Irén, Levente
koktél strand kánikula hőség időjárás
Nyitókép: Pixabay

Nyugis hétfő után jön a viharszezon

Hétfőn átmenetileg anticiklon lesz felettünk, megnyugszik a légkör, de keddtől újra nagyobb eséllyel lehet zivatarokra számítani.

Az északi tájakon derült vagy legfeljebb fátyolfelhős lesz az ég, máshol még lehetnek erősebben felhős tájak is.

A délnyugati, déli országrészben nem kizárt zápor, esetleg zivatar, melyek kialakulási esélye éjszaka egyre inkább csökken, a hétfő reggeli órákban azonban még előfordulhat egy-egy csapadékgóc arrafelé. Hétfőn napközben a felhős tájakon szakadozik, csökken a felhőzet, és általában napos idő várható kevés felhővel, csapadék nélkül.

Az északi, északkeleti szelet többfelé kísérik élénk, napközben a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten, keleten helyenként erős széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 15 és 21 fok között várható, ennél hidegebb az Északi-középhegység hidegre hajlamos, szélvédett helyein lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 26 és 31 fok között valószínű, a délkeleti határnál lesz a legmelegebb.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Jönnek az első fontos inflációs adatok Európából

Jönnek az első fontos inflációs adatok Európából

Spanyolország európai uniós harmonizált inflációs rátája 3,5%-ra csökkent a június végéig tartó 12 hónapban a májusi 3,8%-ról - derült ki a Nemzeti Statisztikai Intézet (INE) pénteken közzétett előzetes adataiból. Az infláció mérséklődése elsősorban az üzemanyagárak csökkenésének és az élelmiszerárak lassabb emelkedésének köszönhető. A francia inflációt is közölték, az megfelelt a várakozásoknak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×